Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Швіммер захотів поновлення роботи Верховної Ради, а Ферхойген просто поцікавився

Середа, 14 січня 2004, 17:11
Генсек Ради Європи Вальтер Швіммер наголошує на важливості нормалізації роботи Верховної Ради України. Про це він сказав на зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком у Страсбурзі.

Швіммер також підкреслив важливість врахування українськими парламентаріями висновків Ради Європи стосовно конституційних законопроектів.

У свою чергу, Грищенко запевнив співрозмовника у готовності української сторони до подальшого діалогу та співпраці з Радою Європи, повідомляє прес-служба МЗС.

Як відомо, Венеціанська комісія РЄ визнала, що "точні рішення, обрані у різних проектах [конституційної реформи], здається, не досягають мети [наближення України до європейських стандартів демократії] і вводять інші зміни до Конституції, які виявляються кроком назад".

В ході зустрічі Швіммера і Грищенка було обговорено співробітництво України з Радою Європи і, зокрема, роль РЄ в реалізації конституційної реформи в Україні.

"В ході зустрічі було висловлено сподівання, що в результаті проведення реформи буде забезпечено стабільне та ефективне функціонування усіх гілок державної влади, підвищено солідарну відповідальність парламентської більшості та коаліційного уряду перед громадянами України", – зазначає прес-служба МЗС.

Під час переговорів з єврокомісаром з питань розширення Гюнтером Фергойгеном Грищенко заявив, що у 2004 "Україна прагнутиме якомога далі просунутися шляхом європейської інтеграції".

Грищенко і Ферхойген обговорили питання, пов'язані з розробкою Плану дій Україна-ЄС, консультації щодо наповнення якого мають розпочатися наприкінці січня.

Грищенко підкреслив "принципову зацікавленість" України у тому, аби План дій носив короткотерміновий характер.

Грищенко також сказав, що план дій має передбачати "важливі для України перспективи": започаткування роботи по створенню Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також укладення між Україною та ЄС нової угоди європейського типу.

В свою чергу, Ферхойген чітко зазначив, що в політиці стосовно своїх сусідів ЄС керується індивідуальним підходом.

Він також підкреслив, що, як кожна європейська держава, Україна має можливість скористатися правом членства в ЄС при відповідних критеріях, як це передбачається статтею 49 Угоди про ЄС.

Грищенко ознайомив Ферхойгена з розвитком останніх подій в Україні, детально поінформував про перебіг конституційної реформи.

Читайте також:

НАТО попередило Грищенка, що їм не подобається ситуація в Україні

Що думає Венеціанська комісія Ради Європи про політреформу в Україні:

Своя "Венеція" на Банковій



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування