Литвин погрожує використати нові методи розблокування парламенту

Середа, 14 січня 2004, 17:44
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає дострокового закриття четвертої сесії парламенту.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам, коментуючи підсумки погоджувальної ради лідерів фракцій і груп, що відбулася в середу.

За словами Литвина, у ході засідання мова йшла про те, щоб "домовитися про консолідовану позицію на наступну сесію, коли буде розглядатися питання про остаточне прийняття законопроекту про внесення змін у Конституцію України".

За словами спікера, всі учасники засідання відзначили, що їх влаштовує ухвалення в цілому законопроекту про внесення змін в Основний закон уже попередньо схваленого документа з вилученням положення, що стосується обрання президента в парламенті.

Литвин відзначив, що запропонував розробити проект постанови, у якому б йшла мова про те, щоб схвалити в цілому цей законопроект із вилученням відповідної статті.

Цей проект постанови було запропоновано завізувати лідерам усіх фракцій і груп. Спікер також повідомив, що запропонував розробити проект політичної угоди.

Говорячи про прогнози на четвер, Литвин підкреслив, що запропонував дати можливість проголосувати по ряду важливих законопроектів. "Якщо ні – я завтра змушений буду закрити сесію", – сказав він. За його словами, у такому випадку "поле для маневрів занадто звузиться, і буде ще менше можливостей домовитися".

Литвин також висловив думку, що необхідно "направити енергію і зусилля" на те, щоб розробити процедуру розгляду законопроекту про внесення змін у Конституцію при остаточному затвердженні на наступній сесії.

Спікер також підкреслив, що в лютому на наступній сесії парламент буде працювати, додавши, що для нормалізації його роботи ще використані не всі можливості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News