В четвер стане відомо, як фальсифікували голосування підняттям рук

Середа, 14 січня 2004, 18:32
У четвер регламентний комітет парламенту збирається оприлюднити висновки, які підтверджують фальсифікацію голосування підняттям рук за законопроект Медведчука-Симоненка.

Про це повідомив "Українській правді" член комітету Олександр Турчинов за підсумками засідання підкомітетів комітету Верховної Ради з питань регламенту.

За його словами, депутатам будуть роздані матеріали комітету, які доводять, що голосування за попереднє схвалення змін до Конституції було незаконним: "Це пачка документів десь у 50 сторінок: протоколи, пояснення, реєстраційні листи".

"Наприклад, збирали підписи під однією постановою, а голосували за іншу, яку зареєстрували близько 12 години ночі. І апарат Верховної Ради за 5 хвилин зумів перевірити підписи депутатів і пересвідчитися, що вони справжні", – зазначив Турчинов

"10 підписів взагалі не відповідають дійсності", – додав він. "Особливо смішно виглядають протоколи лічильної комісії", – сказав Турчинов.

За його словами, голова комісії комуніст Валерій Мішура прийшов на засідання комісії і повідомив, що вже порахував голоси депутатів. "Він просив дати дозвіл, що він мав право від лічильної комісії рахувати підняті руки. Але лічильна комісія йому такий дозвіл не дала", – сказав Турчинов.

За його словами, регламентний комітет не зміг у середу ухвалити рішення стосовно цих документів, оскільки через неявку представників більшості і КПУ не було кворуму.

"Завтра спробуємо знову зібрати регламентний комітет. Якщо кворуму не буде, то роздамо ці документи як рішення підкомітетів", – додав Турчинов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...