Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб протягти зміни до Конституції, влада купить соціалістів?

Четвер, 15 січня 2004, 10:02
Представникам фракції Соцпартії пропонуватимуть прибуткові підприємства й свердловини, щоб вони підтримали проект змін до Конституції.

Такий варіант проведення політреформи припустив депутат від БЮТ, лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко в своєму коментарі, поширеному прес-службою партії.

Матвієнко нагадав, що 14 січня більшість відкинула компромісні пропозиції, з якими виступила опозиційна трійка "Наша Україна", БЮТ та СПУ.

"В основі цих пропозицій лфежало легітимне голосування в сесійній залі за всі три законопроекти про конституційну реформу, по яким уже наявний позитивний висновок Конституційного суду. Однак "більшість" категорично відмовилася прийняти цю компромісну пропозицію", – зазначив він.

"У мене виникає логічний сумнів: навіщо це робиться? Адже, якщо у "більшості" і комуністів є досить голосів для того, щоб проголосувати проект Медведчука-Симоненка №4105 в сесійній залі, то чого ж їм боятися такого легітимного голосування?", – запитав Матвієнко.

Він припустив, що існуюча "нелегітимна процедура" ухвалення змін до Конституції залишає перед Банковою можливість у будь-який момент "відіграти" ситуацію назад.

"Сьогодні ті, хто серйозно розглядає можливість балотування Кучми та третій термін, передбачають, очевидно, і такий варіант: відразу під обрання президента надходить скарга про те, що при ухваленні змін до Конституції було порушено процедуру. І суд відразу ж задовольняє цю скаргу", – зазначив Матвієнко.

"А значить, Кучма (чи будь який інший ставленик Банкової) відразу ж стає президентом, обраним на п’ять років з попередніми, майже диктаторськими повноваженнями", – додав він.

У зв’язку із цим Матвієнко висловив занепокоєння з приводу "відвертого намагання більшості" залучити на свій бік соціалістів.

Він зазначив, що в кулуарах парламенту ходить інформація про те, що соціалістам зараз роблять ділові пропозиції, від яких неможливо відмовитися. "Йдеться, зокрема, про підприємства й свердловини, які дають чималий річний прибуток", – зазначив він.

"І за цих умов майбутнє України значною мірою залежатиме від того, наскільки соціалісти зуміють втриматися від спокуси і залишитися принциповими", – наголосив Матвієнко.


Читайте також:

Литвин погрожує використати нові методи розблокування парламенту

Кучма приїде і розблокує парламент

Олександр Турчинов: Ми готові боротися аж до розпуску парламенту чи грузинського варіанту


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування