ENERGY SOLUTIONS ПРОПОНУЄ ВІДДАТИ "ОДЕСА-БРОДИ" ТНК?

Четвер, 15 січня 2004, 12:24
Американська консалтингова компанія Energy Solutions LLC рекомендує уряду України прийняти пропозицію ТНК-ВР і погодитися на реверс нафтопроводу "Одеса-Броди" строком до 3-х років.

Про це УНІАН повідомило джерело, наближене до Міністерства палива і енергетики України, з посиланням на результати дослідження компанії.

За словами співрозмовника агентства, згідно з підрахунками Energy Solutions, чистий грошовий результат після прийняття пропозиції ТНК-ВР становитиме 35 млн. дол.

За інформацією джерела, консалтингова компанія зазначає в своєму дослідженні відсутність альтернативних пропозицій використання нафтопроводу в прямому напрямі на цей період. Проте, вважають в Energy Solutions, у довгостроковій перспективі транспортування каспійської нафти по "Одеса-Броди" є оптимальним варіантом для України.

Співрозмовник агентства також повідомив, що Мінпаливенерго залучило для аналізу результатів дослідження Energy Solutions Інститут транспорту нафти (м. Київ).

Джерело, наближене до державної компанії "Укртранснафта", що є оператором нафтопроводу, також підтвердило цю інформацію.

Як повідомлялося раніше, міністр палива і енергетики України Сергій Єрмілов сказав, що Мінпаливенерго одержало попередні результати дослідження Energy Solutions, над якими зараз працюють експерти міністерства.

Компанія має намір презентувати результати своєї роботи наступного тижня.

Всі матеріали планується передати Уряду України до 1 лютого ц.р.

Еnergy Solutions LLC в жовтні 2003 року виграла тендер Мінпаливенерго на розробку техніко-економічного обґрунтування роботи нафтопроводу "Одеса-Броди" в прямому і реверсному режимі.

Раніше аудиторська компанія Рrice Waterhouse Coopers підтвердила "значні перспективи" транспортування каспійської нафти до Європи. Американська енергетична асоціація CERA вважає вигіднішим реверсне використання "Одеса-Броди".

Європейський напрям роботи українського нафтопроводу підтримують ЄС, США, ряд країн Прикаспійського регіону, реверс – Росія.

ТНК-ВР пропонує щорічно транспортувати з Бродів до Одеси 9 млн. тонн нафти.

Читайте також:

"Регіони" та комуністи готують передачу "Одеса-Броди" у концесію

Янукович затвердив добудову "Одеса-Броди" до Плоцька


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...