МІЖНАРОДНУ ЕКСПЕРТИЗУ В СПРАВІ ГОНГАДЗЕ ПРОВЕДЕ КИЇВСЬКИЙ НДІ?

Четвер, 15 січня 2004, 13:20
Генеральна прокуратура планує залучити до проведення експертизи в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Київський НДІ судових експертиз.

Про це "Українській правді" повідомила в четвер прес-секретар генпрокурора Оксана Соколова.

Прес-секретар генпрокурора також повідомила, що, за її інформацією, кошти, минаючи Мін'юст, транзитом вже були спрямовані в НДІ судових експертиз.

Вона нагадала, що в грудні Генеральна прокуратура звернулася з листом до уряду з проханням про виділення коштів на проведення додаткових слідчих дій і експертиз у справі Гонгадзе.

Проте Соколова не змогла сказати, які саме експертизи будуть проводитися, а також які записи Мельниченка будуть досліджуватися.

(Як відомо, у Генпрокуратури є лише копії записів Мельниченка, вилучені в квартирі депутата Рудьковського. Також записи Генпрокуратура могла отримати з Інтернету та в Міжнародному інституті преси, який проводив експертизу на замовлення парламентської комісії).

Відповідаючи на питання про залучення іноземних фахівців, як це передбачалось постановою Кабміну, Соколова сказала, що наразі невідомо, хто це буде.

Щодо вибору інституту прес-секретар генпрокурора зазначила, що це провідний інститут в галузі судово-медичних експертизи, і тому Генпрокуратура планує звернутися саме до нього.

Як повідомлялося раніше, 30 грудня 2003 року розпорядженням Кабінету міністрів з резервного фонду держбюджету Міністерству юстиції було виділено 850 тис. грн. для забезпечення проведення міжнародної експертизи аудіозаписів по кримінальній справі про вбивство журналіста.

У той же час, у Генпрокуратурі пізніше повідомили, що ці кошти підуть не тільки на дану експертизу, але і на проведення інших слідчих дій.


Читайте також:

Мельниченко готовий допомогти витратити 850 000, виділених Азаровим

850 000 будуть витрачені не тільки на експертизу плівок Мельниченка

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування