Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газети Пінчука і Рабіновича порушують суспільну мораль

Четвер, 15 січня 2004, 13:52
Комітет з питань свободи слова Верховної Ради заявляє про регулярні порушення закону "Про суспільну мораль" з боку газет "Факти" і "Столичка".

Згадані видання "з номера в номер чи то на останній, чи то на першій шпальтах вміщують фотознімки еротичного спрямування, що суперечить 7 та 11 статтям закону", зазначає прес-служба комітету з посиланням на його голову Миколу Томенка.

Як ідеться у повідомленні, Держкомітет ТБ і радіомовлення "лише збирається вживати заходів впливу на ці та інші видання", про що на засіданні поінформував перший заступник голови комітету Мураховський.

"Тому члени парламентського комітету вирішили звернутися до Держкомітету телебачення і радіомовлення, інших компетентних відомств з вимогою посилити контроль за дотриманням законодавства в сфері суспільної моралі друкованими виданнями, суворо попередити порушників про це".

Комітет також дійшов висновку, що в Україні не виконується закон "Про рекламу" в частині реклами алкогольних напоїв.

"Незважаючи на ряд заходів організаційно-інструктивного характеру, реклама алкогольних виробів процвітає в ЗМІ, зокрема на телебаченні. Комітет зажадав від Держспоживстандарту аналітичну довідку з цього питання, а також вирішив звернутися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з вимогою попередити керівників електронних ЗМІ стосовно порушення цього закону".

В іншому випадку члени комітету обіцяють внести повну заборону реклами алкоголю.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування