Новини від Ахмєтова ідуть на Львівщину

Четвер, 15 січня 2004, 14:36
У квітні-травні 2004 року на території Львівської області почнеться трансляція донецького телеканалу "Україна".

За словами адміністративного директора ТРК "Україна "Оксани Юрчишиної, зараз вони встановлюють передавач, який транслюватиме сигнал.

"Ми сподіваємося, що незабаром станемо загальнонаціональним каналом", – сказала Юрчишина в інтерв'ю "Львівській газеті".

Нещодавно ТРК "Україна" отримала ліцензію від Нацради з питань ТБ і радіомовлення на цілодобове мовлення. Причому програми цієї телекомпанії виходитимуть в ефір на окремій частоті, тобто матимуть власний канал.

Загалом "Україна" отримала ліцензію на мовлення в 27 містах.

Блок програм, які транслюватимуть на Львівщину, не відрізнятиметься від того, який виходитиме в ефір в інших областях.

Згідно з чинним законодавством, 75% мовлення на українських телеканалах має здійснюватися українською мовою, а 50% програм, які виходять в ефір, мають бути власного виробництва. Ні першого, ні другого положення на "Україна" не дотримується, пише газета.

"Україна" діє в телевізійному просторі вже близько десяти років. Розпочинала мовлення на регіональному рівні, а згодом транслювала свої програми у центральних областях України.

"Нині чотири телеканали претендують на статус загальнонаціональних: "Тоніс", "ТЕТ", "5" та "Україна", – повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова Микола Томенко. – Через те, що ми живемо в корумпованій країні, ця боротьба не є добросовісною".

"Якщо Нацрада прийме рішення про видачу ліцензії для "5" каналу, то відразу будь-кого з президентської четвірки в Нацраді звільнять з посади. Те ж стосується і працівників Укрчастотнагляду: якщо вони прорахують бодай одну частоту для якогось каналу, крім "України" чи "ТЕТ", то керівництво звільнять", – зазначає Томенко.

"Тобто "Україна", яка представляє Януковича, нині перебуває на першому місці, а "ТЕТ", яка представляє Медведчука (а офіційним власником є Ігор Суркіс) – на другому", – додав Томенко.

Станом на початок 2003 року власником 98% телеканалу "Україна" був "Систем кепітал менеджмент", який належить Рінату Ахмєтову.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News