Депутатом по округу генпрокурора Васильєва буде... його брат

Четвер, 15 січня 2004, 17:00
Кандидатом у народні депутати від влади в 61 окрузі Донецької області, скоріше за все, буде брат генпрокурора Олександр Васильєв. Про це з посиланням на власні джерела інформації повідомив "Українській правді" нардеп Микола Томенко.

Раніше депутатом в цьому окрузі був Геннадій Васильєв, який восени 2003 став генпрокурором. Перевибори у 61 окрузі призначені на 7 березня.

Олександр Васильєв від літа 2003 очолює податкову адміністрацію у Донецькій області.

"Висунути Олександра Васильєва депутатом по округу брата було вирішено на своєрідних зборах керівників донецької фінансово-політичної групи", - сказав Томенко. "В підсумку поставлена задача – Васильєв має отримати до 70% підтримки виборців".

Томенко також повідомив, що, імовірно, на довиборах у цьому окрузі "Наша Україна" підтримає редактора газети "Остров" Євгена Талишева.

Як відомо, зараз свої посади у виконавчій владі суміщають ряд депутатів. Так, після призначення віце-прем'єром Андрій Клюєв має відмовитися від депутатського мандата.

За словами Томенка, якщо Клюєв складе повноваження депутата і будуть призначені перевибори в 46 окрузі Донецької області, то балотуватися на них буде його брат Сергій Клюєв.

У даний час Сергій Клюєв є заступником голови Донецької обласної ради.

Водночас, за словами Томенка, донецькі вирішили не розсереджувати ресурси і спробують домогтися того, щоб новий міністр АПК Віктор Слаута (обраний за 63 округом Донецької області) поки міг працювати, суміщаючи посаду з депутатством.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування