Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо буде реверс "Одеса-Броди", донецьких не пустять у Польщу

П'ятниця, 16 січня 2004, 10:34
У п'ятницю в варшавському готелі "Маріотт" віце-прем'єр України Андрій Клюєв має підписати з польською стороною угоду про створення спільного підприємства для добудови нафтопроводу "Одеса-Броди" на територію Польщі та його спільне використання.

Однак ця подія ще не означатиме, що в довгій суперечці навколо цього питання вже можна поставити крапку, зазначає "Німецька хвиля".

Польська преса напередодні підписання угоди била на сполох: через тиск російських фірм українці можуть не ратифікувати підписану 26 листопада в Брюсселі угоду між Україною, Польщею та ЄС про продовження трубопроводу до Плоцька.

На початку тижня в "Ґазеті Виборчій" віце-прем’єр Марек Поль навіть натякнув, що недотримання Україною зобов’язань щодо нафтогону могло б негативно вплинути на успіх "Індустріального Союзу Донбасу" в приватизації польського металургійного заводу Гута Ченстохова, повідомляє "Німецька хвиля".

Але після того, як Кабмін в середині тижня затвердив угоду між ПЕРН "Пшиязнь" (Підприємство Експлуатації Нафтових Трубопроводів) і "Укртранснафтою" з метою сполучення трубопроводу "Одеса-Броди" з польською системою трубопроводів, тон мас-медіа змінився.

У газеті "Пульс Бізнесу" навіть з’явилася досить прихильна стаття про інвестиційні плани "Індустріального Союзу Донбасу" в Польщі. Найближчими днями польський уряд має оголосити переможця тендеру на приватизацію Гути Ченстохова.

Читайте також:

Янукович затвердив добудову "Одеса-Броди" до Плоцька

"Регіони" та комуністи готують передачу "Одеса-Броди" у концесію

"Донецькі" за крок від придбання польської "Азовсталі"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування