Через 4 дні на Кучму подадуть в суд

П'ятниця, 16 січня 2004, 11:53
20 січня завершується термін повноважень 13 з 15 членів Центральної виборчої комісії, у тому числі й голови ЦВК Михайла Рябця. Згідно з Конституцією, президент України повинен внести до парламенту пропозиції щодо заміщення вакансій у ЦВК.

Однак, як повідомив голова парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування, лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко, досі такого подання від глави держави до Верховної Ради так і не надійшло.

"Отже, наступного вівторка ЦВК перестає бути легітимним органом, здатним ухвалювати рішення, і лишатиметься паралізованою щонайменше до 3 лютого, коли відкриється наступна парламентська сесія", – повідомляє прес-служба "Собору".

На думку Матвієнка, така "забудькуватість" глави держави і його оточення, що мало завчасно підготувати проект відповідного подання, не випадкова. За нею приховане бажання підірвати можливість законного проведення всіх подальших виборів – у тому числі і всенародних виборів президента 31 жовтня.

Проте, говорить Матвієнко, ця "забудькуватість" має ще й такий наслідок, що, починаючи з 20 січня, громадяни України матимуть всі підстави оскаржити бездіяльність президента в судовому порядку – і відповідні позови опозиція вже готує.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування