Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН КЛИЧЕ ДЕПУТАТІВ НА ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ

П'ятниця, 16 січня 2004, 14:38
Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір направити листа кожному народному депутатові, у якому будуть викладені пропозиції по пошуку компромісу в проведенні політичної реформи, а також можливості проведення позачергової сесії парламенту з цього питання.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар українського спікера Ігор Сторожук, про це йшла мова в п'ятницю на нараді лідерів фракцій і груп у Литвина.

За його словами, голова Верховної Ради запропонував учасникам засідання ще раз повернутися до обговорення можливих варіантів пошуку компромісу, що дозволив би реалізувати політичну реформу і гарантував би можливість нормальної роботи п'ятої сесії парламенту.

У ході засідання лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз вніс пропозицію провести позачергову сесію парламенту, однак учасникам засідання не вдалося прийти до єдиної думки.

На думку Литвина, звернення з листом до депутатів може замінити дискусію в сесійній залі, проведення якої неможливе через блокування роботи парламенту.

Сторожук відзначив, що в ході засідання висловлювалася думка про можливе звернення до президента України Леоніда Кучми з проханням взяти участь у "круглому столі" по обговоренню проблем, пов'язаних із проведенням політреформи.

У той же час, як повідомило агентству добре інформоване джерело в парламенті, не виключено, що президент звернеться до депутатів із пропозицією про проведення позачергової сесії парламенту з питання політреформи.

Як повідомлялося, 15 січня Литвин достроково закрив четверту сесію українського парламенту 4-го скликання (почалася 2 вересня 2003 року).

У зв'язку зі схваленням парламентською більшістю і комуністами наприкінці минулого року законопроекту з політреформи, опозиція, що вважає голосування нелегітимним, блокувала роботу Верховної Ради.

З 40 пленарних засідань 4-ї сесії Верховної Ради близько 10 були заблоковані.

П'ята сесія повинна початися 3 лютого.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування