Пінчук і Франчук поспілкувалися в Америці з Кофі Аннаном

П'ятниця, 16 січня 2004, 17:35
Народний депутат України, власник телекомпанії ICTV Віктор Пінчук і засновник благодійного фонду "Антиснід" Олена Франчук від імені України взяли участь у засіданні "круглого столу" лідерів провідних медіа-корпорацій і громадських організацій у Нью-Йорку.

Засідання пройшло 15 січня з ініціативи Генерального секретаря ООН Кофі Аннана. У такий спосіб був даний старт першій глобальній медіа-кампанії проти ВІЛ/СНІД, передає прес-служба МЗС.

Пінчук заявив про готовність ICTV ініціювати регіональний рух телемедіа в Східній Європі, де, за даними ООН, кількість інфікованих ВІЛ/СНІДом складає 1,5 млн. чоловік і тільки в 2003 році було інфіковано 230 тисяч.

Говорячи про важливість залучення світових лідерів і відомих людей до просвітницької і профілактичної роботи, Пінчук запросив генсекретаря звернутися до української молоді з закликом боротися з "чумою 20-го століття".

За підсумками "круглого столу" була підписана декларація, у якій учасники зустрічі взяли на себе зобов'язання розширити просвітницьку й інформаційну діяльність в області розуміння проблеми ВІЛ/СНІДу і його профілактики.

Сьогодні ВІЛ/СНІДом у світі хворіють 40 млн. людей, з яких 2,5 млн. – діти до 15 років.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News