Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Так, як відпочиває Кучма, на Заході президенти не роблять

Субота, 17 січня 2004, 11:16
У західних демократичних країнах неможлива ситуація, коли суспільство не має жодної інформації про свого президента під час його тривалої відсутності на батьківщині.

Так німецький політолог Олександр Отт прокоментував радіо "Свобода" інформаційний вакуум навколо відпочинку президента Кучми в горах під Баден-Баденом.

"Про прозору політику та прозорих політиків в Україні поки що не може бути й мови", – сказав Отт.

Німецький політолог зауважив, що в демократичних країнах Заходу навіть уявити собі не можна, що державний лідер зникає на кілька тижнів і ніхто не знає про нього жодних подробиць.

У Німеччині, наприклад, політики перебувають під постійним тиском з боку незалежних ЗМІ, які відстежують кожний їхній крок, і, аби не зашкодити своєму іміджу, ніколи не приховують, де і як вони проводять свій час, пояснив Отт.

Відомо не тільки, наприклад, що канцлер Німеччини Герхард Шредер нинішні свята проводив у себе вдома в Ганновері, а навіть хто прикрашав ялинку. Як визнав сам Шредер, це завжди робить його дружина Доріс.

Що ж стосується закритості, то це типово не тільки для нинішнього глави української держави, а для всієї політичної еліти в цій колишній радянській республіці, пояснив Отт.

Він також зазначив, що це не вперше, коли Кучма перебуває за межами держави під час серйозної політичної кризи в Україні.

"Цього разу він знову обрав подібну тактику. З одного боку, складається враження, що він нічого не хоче мати спільного з подіями вдома. З іншого – зрозуміло, що частина відповідальності за ситуацію, що склалася в парламенті, лежить також на його плечах, і він, перебуваючи за кордоном, тримає ситуацію під контролем", – сказав Отт.

Радіо "Свобода" також повідомило, що не змогло дізнатися подробиць про відпочинок Кучми в Німеччині.

В клініці Макса Ґрюндіґа, де, за інформацією "Української правди", перебував Кучма, "Свободі" відмовили в будь-яких коментарях. Там сказали, що принципово не розголошують жодної інформації про своїх клієнтів.

"Свобода" зазначає, що запланована на середину січня зустріч Кучми і Шредера була перенесена на прохання української сторони. Про це повідомили у прес-службі федерального уряду Німеччини.

Остаточно новий термін саміту ще не визначений.

Читайте також:

КУЧМА СПРОСТОВУЄ ЧУТКИ ПРО СВОЮ СМЕРТЬ

З КУЧМОЮ ВСЕ В ПОРЯДКУ

Не шукайте Кучму в Баден-Бадені. Він у гостях у Бакая


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування