Медведчук натравить силовиків на 10 членів "Нашої України"

Субота, 17 січня 2004, 15:11
Заступник голови СДПУ(О) Нестор Шуфрич заявив опозиційним депутатам, що силою влада змусить проголосувати за політреформу представників "Нашої України".

За словами Олега Рибачука із "Нашої України", таку погрозу він чув особисто від Шуфрича.

"Шуфрич мені наодинці пояснював, що в них всі силовики, що "ви ж розумієте, що аргументи будуть найдені, що вашими руками, вашими голосами ми все рівно цю політреформу проведемо". Тобто, повторюється ситуація [минулого року]", – зазначив Рибачук у ефірі на "5 каналі".

Як відомо, у 2003 році низка депутат із фракції "Наша Україна" перейшли до пропрезидентських фракцій. При цьому неофіційно це їх рішення пояснювалося тиском з боку силових структур.

Водночас член фракції Соцпартії Юрій Луценко також повідомив про таку заяву Шуфрича.

"Нестор Шуфрич сказав на погоджувальній раді, що на наступній сесії численність більшості зросте на десять депутатів, і він це гарантує", – зазначив Луценко в інтерв'ю "Поступу".

"Як мені вже відомо, він мав на увазі депутатів-мажоритарників, які займались упродовж якогось часу бізнесом, і зрозуміло, що вони зосереджені насамперед у "Нашій Україні", – додав Луценко.

Він зауважив, що не хотів би заявляти, що якась опозиційна фракція є більш стійкою. Водночас Луценко сказав, що "двотижневі парламентські канікули будуть надзвичайно серйозним випробуванням на моральну і політичну стійкість усіх членів опозиції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування