Литвин вимагав від двох європейок, щоб Україну не виганяли з Ради Європи

Неділя, 18 січня 2004, 22:20
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не допускає призупинення членства України в Раді Європи.

"Думаю, що це нонсенс. Я навіть такої думки не припускаю", – сказав Литвин після зустрічі з доповідачами моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренатою Вольвенд.

Як відомо, раніше член української делегації у ПАРЄ Роман Зварич ("Наша Україна") заявляв, що пропонуватиме на сесії Асамблеї призупинити членство України в Раді Європи до президентських виборів.

Під час зустрічі з Северинсен і Вольвенд Литвин сказав, що Україна виконала "майже всі" зобов’язання перед Радою Європи, "що підтверджує європейський вибір нашої країни", повідомляє інформуправління Верховної Ради.

Він заявив, що формулювання слухань у ПАРЄ "про конституційну кризу в Україні" є "некоректним, необ’єктивним і поспішним, тому що діє чинна Конституція".

Литвин вважає, що "українське питання" можна було б виносити на розгляд сесії ПАРЄ тільки після того, як співдоповідачі отримають повну всебічну інформацію про ситуацію в Україні. Зараз, за його словами, можна говорити тільки про парламентську кризу.

Литвин висловив стурбованість, що зараз питання "про конституційну кризу в Україні" у ПАРЄ може "каталізувати політичне протистояння в нашій державі". "Кожна сторона попри будь-яке рішення чи рекомендації Асамблеї буде намагатись тлумачити це на свою користь", – пояснив Литвин.

Після зустрічі спікер зазначив, що співдоповідачі "були дуже делікатні в оцінках ситуації в Україні" і виявили "непідробний інтерес отримати максимально повну і об’єктивну інформацію".

Литвин поінформував Северінсен та Вольвенд про перебіг конституційної реформи. Він підкреслив, що не хоче, аби Верховна Рада була заручником будь-якої однієї політичної сили.

Литвин повідомив, що він направив листи всім народним депутатам, в яких виклав перебіг конституційної реформи і суть пропозицій, спрямованих на розблокування роботи парламенту.

На питання, чи можливе скликання позачергової сесії парламенту, Литвин сказав: "У нашому житті, при наших умовах, щось виключати неможливо".

Читайте також:

Через Медведчука призупинять членство України в Раді Європи?

ЛИТВИН КЛИЧЕ ДЕПУТАТІВ НА ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...