Симоненко назвав Северінсен заангажованою кланами. І пригрозив викриттями в Страсбурзі

Понеділок, 19 січня 2004, 12:18
Лідер Компартії Петро Симоненко закликає доповідачів ПАРЄ не виносити питання України на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, яка відбудеться у кінці січня.

"Я запропонував зняти це питання з розгляду, оскільки це наша внутрішня справа", – сказав Симоненко після зустрічі з доповідачами ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренатою Вольвенд.

Вони вивчають ситуацію в Україні, оскільки на сесії ПАРЄ заплановано розгляд питання "Про конституційну кризу в Україні".

Симоненко сказав, що "певні клани в Україні мають вплив" на доповідачів ПАРЄ Северінсен і Вольвенд. Лідер КПУ додав, що вони "заангажовані, бо розглядають тільки події 24 грудня 2003".

"Вони демонструють подвійні стандарти. ПАРЄ не захищало демократію і нас, комуністів, коли в 2000 відбувся переворот у Верховній Раді і в угоду пропрезидентським силам і "Нашій Україні" звільнили керівництво парламенту, чи коли голосували земельний кодекс", – додав Симоненко.

"Якщо Северінсен чи Вольвенд викривлятимуть позицію комуністів, я у повний голос скажу це з трибуни ПАРЄ", – сказав Симоненко, який є членом делегації України в ПАРЄ.

Лідер Компартії закликав звернути увагу на зміст політреформи: "Це кардинальне обмеження влади президента".

Симоненко сказав, що політреформи на хоче "Наша Україна".

"Вона заявляє одне, а робить інше. Коли я запитав Ющенка в лоб: ми підемо на обговорення [змін до Конституції], а ви знімете блокаду – він сказав "ні". Вони тупо стоять, щоб не зменшувати повноваження президента. Бо за Ющенком стоять такі самі олігархи, як за Кучмою, і які так само крадуть. Їм не треба президент без повноважень", – заявив Симоненко.

"Заокеанським хазяїнам "Нашої України" теж не потрібен президент з обмеженими повноваженнями, бо їм треба маріонетковий президент з повними повноваженнями. Щоб відправляти наших хлопців з нашої України в Ірак, щоб продавати американцям енергосистеми", – додав Симоненко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування