Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма розкритикував постфактум Хорошковського та попередив Деркача

Вівторок, 20 січня 2004, 12:42
Президент України Леонід Кучма провів робочу зустріч з новопризначеним Міністром економіки України Миколою Деркачем.

Під час бесіди президент привітав Миколу Деркача із "призначенням на цю відповідальну посаду", повідомляє прес-служба президента.

Кучма зазначив, що "в уряді покладають велику надію, що прийшла професійна людина, бо за плечима - великий досвід роботи у фінансово-економічній сфері".

Глава держави також відзначив роботу Миколи Деркача на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла України у Литовській Республіці.

Кучма висловив сподівання, що новопризначеним міністром запроваджуватимуться кроки "під кутом зору європейської інтеграції".

"Я б хотів, щоб наші слова ніколи не розходились з ділом, з точки зору нашого стратегічного напрямку - європейської інтеграції", - зазначив Кучма.

У ході розмови Кучма підкреслив, що він незадоволений нинішнім станом роботи Мінекономіки.

"Його робота абсолютно не відповідає тим завданням, які поставлені. Часто мусуються високі слова "ринкова економіка", а коли подивитись, що зроблено Міністерством за останні роки, я нічого згадати не можу".

Президент України також наголосив, що посада, яку обійняв Микола Деркач, є дуже відповідальною, і запевнив: "Ви будете не один, я готовий підставити своє плече і переконаний, що такий же настрій в уряді і у прем'єр-міністра."

"Це наше спільне завдання. Тим більше, враховуючи ту ситуацію, яка сьогодні є в економіці – треба підкріпити позитивні тенденції", - додав Кучма.

У свою чергу Микола Деркач зазначив, що він розуміє завдання, поставлені перед ним, і покладену на нього відповідальність, пообіцявши найближчим часом надати пропозиції щодо вдосконалення роботи Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України.

Глава держави наголосив на доцільності кадрових змін у міністерстві, які може здійснити новий керівник, відзначивши необхідність приходу амбітних та професійних кадрів.

Нагадаємо, що до Деркача посаду Міністра економіки обіймав Хорошковський, який подав у відставку на початку цього року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування