Опозиція готова до круглого столу з екс-президентом Кучмою

Вівторок, 20 січня 2004, 13:48
Лідер Соцпартії Олександр Мороз не бачить сенсу у проведенні круглого столу за участю Леоніда Кучми для виходу з конституційної кризи.

"Було б простіше ухвалити рішення про позачергову сесію парламенту", - зазначив Мороз у коментарі журналістам після другої зустрічі з доповідачами ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренатою Вольвенд.

На думку Мороза, Гавриш "намагається прикритися круглим столом" замість того, щоб піти на компроміс з опозицією – переголосувати законопроект Медведчука-Симоненка з вилученням норми про вибори президента у Верховній Раді.

"Адже визнавати легітимним голосування 24 грудня не можна. А я пропонував те, що може дати такі підстави", - зазначив Мороз.

"Ну, поговорити з президентом завжди декому приємно... І що далі? Він же формально зараз не є суб'єктом у цьому процесі внесення змін до Конституції", - зазначив Мороз.

Один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов також розкритикував цю ідею:

"Коли більшість говорить про зустріч з президентом, вона підтверджує, що нам немає з ким вести переговори. Бо виходить, що більшість і КПУ є недієздатними, вони виступають ретрансляторами позиції Кучми і Медведчука".

За словами Турчинова, така зустріч з Кучмою має сенс "якщо лише вона стосуватиметься дострокового припинення його повноважень, а ми у відповідь обіцяємо, що не буде ніякого суду Лінча".

"Приклад Шеварнадзе має спонукати його до цього", - додав Турчинов.

Як відомо, раніше політкоординатор більшості Степан Гавриш пропонував провести круглий стіл більшості і опозиції разом з президентом Кучмою, щоб обговорити компроміс в рамках політреформи та, серед іншого, можливість відмовитися від виборів президента у парламенті.

Читайте також:

Степан Гавриш: Якщо Кучма вирішить балотуватися в президенти, він може перемогти. Бо технології влади досконалі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...