Гавриш проти позачергової сесії і радить опозиції "розрядити гармати"

Вівторок, 20 січня 2004, 14:40
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш виступає проти скликання позачергової сесії парламенту. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Столичные новости.

"Я не знаю думки всієї більшості, але переконаний, що ми на попередній сесії зробили все, що могли. Тому ми не хочемо проводити ніяких позачергових засідань. Тому що опозиція як заблокувала десять пленарних днів, так заблокує й одинадцятий", - сказав Гавриш.

У той же час він відзначив, що це "право голови — направити депутатові будь-який лист, скликати якісь збори, обговорити всі питання".

"Так, представники опозиції "пообіцяли" нам, що перестануть блокувати роботу, якщо ми внесемо зміни в проект №4105. Але ми прекрасно розуміємо, що Конституційний суд цілком справедливо може його визначити як новий законопроект, що вимагатиме нового конституційного схвалення", - сказав координатор більшості.

"Таким чином, нас знову запустять по "великому колу" розгляду проекту на двох сесіях, і на ідеї політичної реформи можна буде ставити великий жирний хрест", - заявив Гавриш.

Гавриш також сказав, що в нього іноді виникає враження, що саме "більшість знаходиться в якомусь статусі "опозиції" і постійно змушена боротися за свої права".

"Проблема не в більшості, а в опозиції, вірніше, у БЮТ і "Нашій Україні". Адже соціалісти — корінні ініціатори політичної реформи. І те що цю ідею підхопив президент, не повинно нікого хвилювати на особистісному рівні. В історію будуть вписані всі імена...", - сказав Гавриш.

Координатор більшості не зміг спрогнозувати ситуацію на наступній сесії, у той же час він назвав тактику опозиції у парламенті помилковою.

"Не знаю, хто порадив представникам опозиції вести постійну війну з більшістю, але хотів би нагадати: жодна війна не буває однобічною. Крім того, у всіх війнах найбільше страждає мирне населення. Тому єдиний шанс "розрядити пушки" — це консолідуватися навколо політичної реформи", - сказав Гавриш.

"Якщо ми не проведемо цю реформу, я буду вважати, що Україна вчергове втратила шанс залишитися сильною незалежною державою", - додав він.

Читайте також:

Степан Гавриш: Якщо Кучма вирішить балотуватися в президенти, він може перемогти. Адже технології влади досконалі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування