Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коли "Наша Україна" дуділа в дудки, вона брала приклад з Великобританії

Вівторок, 20 січня 2004, 17:57
При голосуванні руками за проект внесення змін до Конституції опозиція діяла адекватно до ситуації. Про це в інтерв'ю газеті "Столичні Новини" розповів член "Нашої України" Юрій Костенко.

Для прикладу він сказав, що під час обговорення війни в Іраку члени парламентської опозиції Великобританії "буквально верещали, і в парламенті усі сприйняли це зовсім нормально". "У них така традиція", - сказав він.

"В Україні свої традиції", - додав Костенко і підкреслив, що якби більшість не порушувала права українського народу вибирати владу, поведінка опозиції була б іншою.

Костенко сказав, що в 1999 році процедуру обрання президента не переглядали, оскільки "тоді був сильний кандидат Леонід Кучма".

"А сьогодні такого кандидата в більшості немає, тому вони і хочуть взагалі скасувати процедуру виборів президента народом."

Також Костенко сказав, що для того, щоб запобігти сценарію обрання президента парламентом у 2004 році, опозиція готова не тільки блокувати парламент, а й активно працювати з Конституційним судом: брати участь у його засіданнях і домагатися, щоб суд чітко визначав всі аспекти, пов'язані з конституційними змінами.

Також Костенко стверджує, що вони будуть звертатися до виборців і пояснювати їм, чим може закінчитися для них ситуація з конституційними змінами.

Як третій варіант боротьби Костенко бачить можливість проведення переговорів із представниками парламентської більшості з метою пошуку компромісу, який би зняв усі спірні питання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування