"Укртранснафті" набридло фінансувати "Одеса - Броди"

Середа, 21 січня 2004, 09:36
ВАТ "Укртранснафта" виступає проти затягування ухвалення рішення про напрямок роботи магістрального нафтопроводу "Одеса - Броди".

У заяві, розповсюдженій прес-службою компанії у вівторок, відзначається, що до такої позиції компанію змушує необхідність реконструкції виробничих об'єктів, у першу чергу об'єктів нафтопроводу "Дружба", на якому тільки за останні півроку відбулося три аварії, відзначає прес-служба.

У той же час прес-служба підкреслює: у той час, як експлуатація нафтопроводу "Одеса - Броди" має значний економічний потенціал, якім можна використовувати для реконструкції і розвитку всієї нафтотранспортної системи України, "Укртранснафта" змушена витрачати власні оборотні кошти на фінансування численних експертиз, зв'язаних із визначенням напрямку використання нафтопроводу.

За даними прес-служби, протягом 2003 року витрати компанії на зазначені роботи перевищили 6 млн. грн.

Крім того, у листі міністра палива й енергетики Сергія Єрмілова до ВАТ "Укртранснафта" від 13 січня 2004 року компанії пропонується "забезпечити фінансування робіт з резензування висновків і рекомендацій ТОВ "Energy Solutions".

Відповідно до листа, Мінпаливенерго вже досягло домовленостей з ВАТ "Інститут транспорту нафти" про проведення резензування.

У зв'язку з цим прес-служба відзначає, що "Укртранснафта" не згодна з проведенням чергової експертизи проекту "Одеса – Броди" за рахунок її коштів, тому що відповідні витрати не передбачені в бюджеті компанії.

За невідкладної необхідності капіталовкладень у реконструкцію і розвиток нафтотранспортної системи України компанія вважає нецільові витрати несвоєчасними.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News