СБУ не доручали шукати джерела чуток про смерть Кучми

Середа, 21 січня 2004, 11:38
Служба безпеки України поки що не отримувала будь-яких офіційних доручень, у тому числі від депутатів Верховної Ради України, щодо розслідування та пошуку джерел розповсюдження чуток смерть президента України Леоніда Кучми. Про це УНІАН повідомили у прес-службі СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 19 січня народний депутат Степан Гавриш в інтерв'ю журналістам у Києві заявив, що СБУ повинна розслідувати, хто стоїть за розповсюдженням чуток про смерть президента України Леоніда Кучми.

Він зазначив, що розповсюдження чуток про смерть президента країни є злочином, який має бути розслідуваний, а винні – покарані.

Гавриш вважає, що розповсюдження таких чуток з боку "певних політичних сил" є спробою "посіяти невпевненість з метою наростити тиск на Україну". Він вважає, що за цими чутками стоять "антивладні сили". За його словами, подібна політична провокація – це спроба деморалізувати президента, владу і парламентську більшість.

Депутат зазначив, що під час його зустрічі з Кучмою 19 січня йшлося і про розповсюджувані в Україні чутки. Він зазначив, що Кучма з цього приводу навів слова Марка Твена: "Чутки про мою передчасну смерть є надто перебільшеними". Гавриш зазначив, що, судячи з реакції президента України, він по-філософському поставився до чуток про свою смерть, але був неприємно здивований.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування