Посольство США стурбоване долею журналіста Володимира Бойка

Середа, 21 січня 2004, 12:18
20 січня уповноважений з політичних питань посольства США в Україні Кетлін Керр відвідала офіс Інституту масової інформації з метою докладніше ознайомитися з фактами переслідування прокуратурою журналіста Володимира Бойка.

Впродовж тривалої бесіди з журналістом та юристами Інституту масової інформації Керр ознайомилася з подробицями кримінальної справи, яка була порушена проти Бойка, а також отримала кілька примірників донецької газети "Остров", де були надруковані статті Володимира Бойка про кримінальний бізнес генерального прокурора України Геннадія Васильєва.

Володимир Бойко розповів Керр про те, як прокуратура повелася з підполковником міліції у відставці Михайлом Халаджі, який дав інтерв’ю журналісту про маловідомі подробиці з бізнес-життя Геннадія Васильєва.

Зокрема, він повідомив, що після виходу в світ статті "В краю непуганых прокуроров" Михайло Халаджі був кинутий за ґрати, а проти нього була сфабрикована кримінальна справа.

Уповноважений посольства США особливо цікавилася подіями останнього часу – зупинення операцій на рахунку в установі банку засновника газети "Остров" Телерадіоагентстсва "Фортуна" та арешт квартири журналіста.

Як розповів сам Бойко, обидві акції були проведені прокуратурою за підробленими документами, копії яких були передані Кетлін Керр як свідчення того, у яких умовах доводиться працювати українським журналістам.

ІМІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування