Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не зніме блокаду парламенту і обіцяє "громадсько-політичну непокору"

Середа, 21 січня 2004, 13:11
"Наша Україна" продовжить блокувати Верховну Раду на наступній сесії, якщо не буде прийнято вимоги опозиції.

Як заявив Віктор Ющенко на прес-конференції в середу, вони вважають голосування підняттям рук нелегітимним, а норма виборів президента у парламенті має бути ухвалена на референдумі.

Третьою вимогою Ющенко назвав ухвалення регламенту розгляду змін до Конституції на наступній сесії.

"Це три точки, при яких позиція "Нашої України" може бути конструктивна", – зазначив Ющенко.

В іншому випадку, за словами Ющенка, "ми не знімемо блокування" під час відкриття наступної сесії Верховної Ради 3 лютого. "Бо відкрити сесію – це означатиме легалізацію рішення 24 грудня, це програш", – зазначив Ющенко у коментарі журналістам після прес-конференції.

"Але на моє переконання, поки не вичерпано можливість демократичним політичним методом вийти з кризи", – закликав Ющенко владу до переговорів.

"Якщо не вийдемо з парламентської кризи через порозуміння, варто говорити про вулицю, громадсько-політичну непокору в різний спосіб", – пояснив він.

"Те, що ініціюється Банковою як політреформа, має ознаки державного перевороту", – додав Ющенко.

"Ми створили координаційну робочу групу в рамках трьох політичних сил, які відпрацьовують сценарій адекватної поведінки влади", – пояснив Ющенко.

Коментуючи позицію більшовиків про неможливість переголосування зміни до Конституції, оскільки тоді вони не будуть ухвалені в цілому до виборів президента, Ющенко сказав: "Звідки ця логіка, що якщо реформа не відбудеться до 31 жовтня, то вона не відбудеться взагалі?"

"А чому не говорять, що до 31 жовтня жнива чи посівна теж не відбудеться", – зіронізував Ющенко.

"Більшості реформа потрібна як збереження влади. Тема "31 жовтня" є для них роковою, вони не хочуть ставати звичайними громадянами", – додав він.

"Чи буде, як сказав Шуфрич: тільки законопроект №4105, за який не вистачає 10 голосів, і ми їх візьмемо в "Нашої України"?" – запитав Ющенко і додав: "Я зроблю все, щоб не відбулося такої політреформи. Це не політреформа, а працевлаштування кількох осіб".

"Я вірю, що законопроект №4105 не пройде. Ви будете проти, еліта, виборець", – підкреслив Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування