Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО: ВИБОРИ БУДУТЬ НЕЧЕСНІ, ЯКЩО НА НИХ ПІДЕ КУЧМА

Середа, 21 січня 2004, 14:31
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що чесних президентських виборів не буде, якщо у них братиме участь Леонід Кучма.

"Сценарій гарантувати чесні прозорі демократичні вибори – це вибори без Леоніда Даниловича Кучми", – сказав Ющенко на прес-конференції у Києві.

"У Леоніда Даниловича є вибір. Він може увійти в історію, а може в неї вляпатися", – прокоментував Ющенко можливість висунення Кучми на третій термін.

Водночас Ющенко сказав, що іти на третій термін Кучму підштовхує його оточення: "Природа третього терміну – не позиція Леоніда Даниловича, а його оточення".

"Знайти фігуру, адекватну Леоніду Даниловичу, яка б гармонізувала президентське оточення і клани, неможливо", – додав лідер "Нашої України".

Говорячи про гарантії президенту Кучмі після закінчення його повноважень, Ющенко сказав: "Треба відділити мухи від котлет. Україна має отримати гарантії дороги до демократичного життя".

"Чи повинен парламент ухвалити закон "Про президента"? Так. Такий закон, який існує в Польщі, Болгарії... Існує практика, як уникнути конфронтації. У президента повинен бути офіс, охорона, візії щодо свого майбутнього", – пояснив Ющенко.

Ющенко при цьому сказав, що питання гарантій Кучми не повинно бути акцентом виходу з кризи.

Він також відкинув чутки, що під час зимових канікул проводив переговори з Віктором Пінчуком.

Водночас Ющенко запропонував: "Треба мати порозуміння не стосовно ревізії [власності] і кримінальних справ, а як зібрати за одним столом національну еліту. Якщо б почати діалог в цьому контексті, багато байок було б знято".

Говорячи про те, що Кучма не вніс подання про призначення нових членів Центрвиборчкому замість тих, у кого закінчилися повноваження, Ющенко назвав це "спланованим сценарієм".

"Це один із сценаріїв, щоб не відбулися президентські вибори або їх результати можна було оскаржити", – пояснив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування