Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зняв податок з памперсів

Середа, 21 січня 2004, 14:00
Уряд України включив до переліку виробів медичного призначення, що не обкладаються податком на додану вартість, підгузки для дітей і хворих дорослих, повідомляє Інтерфакс-Україна

Відповідне рішення було ухвалено в середу в Києві на засіданні Кабінету міністрів України, повідомив в інтерв'ю журналістам віце-прем'єр Дмитро Табачник.

"Це – непоганий подарунок усім молодим родинам України, тому що від ПДВ звільнені дитячі пелюшки, пелюшки для немовлят, підгузки – те, що в роздрібній торгівлі називається памперсами".

Табачник сказав, що це також допоможе тим родинам, які утримують лежачих хворих, тому що до переліку медичних виробів, що звільняються від ПДВ, попадають не тільки дитячі підгузки, але й усі види підгузків, що використовуються для хворих дорослих.

Крім того, за словами віце-прем'єра, до цього переліку включені фотоплівки і фотопластинки, що використовуються для флюорографічних і стоматологічних потреб, і протези очей.

"Продовжується робота над удосконаленням податкового законодавства і забезпечення політики уряду, спрямованої на недопущення подорожчання лік і засобів медичного призначення, що, на нашу думку, є важливими", – підкреслив Табачник.

Він відзначив, що прем'єр-міністр України Віктор Янукович поклав персональну відповідальність на керівників центральних органів виконавчої влади, міністерств за здійснення дієвого і твердого контролю і моніторингу за цінами на споживчому ринку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування