Через СДПУ(О) заступники Петьовки просять у Буша політичного притулку

Середа, 21 січня 2004, 15:01
Колишній перший заступник Мукачівського міського голови Золтан Лендєл та колишній заступник міського голови Олександр Галай через першого секретаря політичного відділу посольства США в Україні Кейсі Крістенсена письмово звернулись із проханням надати їм політичний притулок.

Про це повідомляє прес-служба Регіонального представництва виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

Зокрема, у заяві Олександра Галая зазначено, що 30 грудня він був викликаний для співбесіди в прокуратуру міста Мукачеве в якості свідка для дачі свідчень "стосовно проведення мітингу, оскільки правоохоронними органами відкрито відповідну справу, яка передбачає адміністративну відповідальність".

"З того часу, – йдеться у заяві, – за мною було встановлено нагляд. Всюди мене супроводжували автівки із затемненим склом, які періодично змінювались. Також було влаштовано "зовнішнє" спостереження за моїм помешканням."

Галай у заяві також зазначив, що зранку 9 січня 2004 року працівниками правоохоронних органів було заблоковано виїзд із подвір’я його будинку. "Мета – не допустити мого приїзду на засідання позачергової сесії міської ради...", – заявив він.

Галай стверджує, що 17 січня цього року працівниками правоохоронних органів була зроблена спроба його затримати без представлення якихось офіційних документів про затримання.

Однак завдяки втручанню народних депутатів України йому вдалось уникнути затримання. Окрім того, – йдеться у заяві, – мені та моїй родині неодноразово погрожували у телефонних розмовах невідомі особи".

"Такі дії силових структур я розцінюю як політичне переслідування через мою позицію як депутата міської ради щодо зміни влади в місті Мукачеве", – говориться у заяві Олександра Галая.

Цю заяву було передано першому секретарю політичного відділу посольства США в Україні п. Кейсі Крістенсену, який перебував із візитом у Мукачевому.

Мета візиту полягала в ознайомленні на місці з ситуацією довкола Мукачівського міського голови.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування