Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найбільші прогульники - Волков і Звягільський, найменше пише - СДПУ(О)

Середа, 21 січня 2004, 16:37
Найбільше пленарних засідань Верховної Ради пропустили народні депутати Юхим Звягільський (69%) та Олександр Волков (60%).

Такі дані моніторингу законотворчої діяльності народних депутатів України протягом 4 сесії (в період з 2 вересня 2003 по 15 січня 2004 року), проведеного громадською організацією "Лабораторія соціального аналізу ф-4".

Експерти також встановили, що не пропустили жодного пленарного засідання 86 народних депутатів, серед них 37 – з фракції КПУ, 30 – з фракції "Регіони України", 19 – з фракції СПУ.

При цьому депутати СПУ продемонстрували унікальну дисципліну. Дев’ятнадцять з двадцяти членів фракції не пропустили жодного засідання. Ще один член СПУ пропустив лише одне засідання.

Експерти також вивчили кількість пропусків поіменних голосувань. Пропустили лише по одному (із 1060-ти) поіменному голосуванню 7 депутатів: 3 – з фракції КПУ, 4 – з фракції Блоку Тимошенко.

Пропустили 50% поіменних голосувань і більше – 5 народних депутатів. Лідирують по пропусках поіменних голосувань позафракційні депутати (в середньому 305 пропусків на 1 депутата), остання в цьому рейтингу фракція СПУ (в середньому 9 пропусків на 1 депутата).

Згідно зі статистикою виступів на пленарних засіданнях за кількістю виступів лідирує член "Нашої України" Юрій Кармазін. За 4 сесію у нього 190 виступів. Взагалі за четверту сесію він був біля мікрофону 7 годин 48 хвилин (а за всі чотири сесії – 30 годин 25 хвилин).

За кількістю виступів на члена фракції лідирують соціалисти. У них кожен депутат виступив в середньому по 20 виступів, в той час як у Демократичних ініціатив на кожного депутата приходиться лише 2 виступи.

147 народних депутатів не виступили протягом 4 сесії жодного разу

Лідером за авторством зареєстрованих протягом 4 сесії проектів законів стали депутати Комар ("Регіони України") і Майстришин ("Регіони України" ). Вони зареєстрували по 14 проектів законів.

90 народних депутатів не зареєстрували жодного законопроекту протягом 4 сесії.

За кількістю зареєстрованих законопроектів в середньому на 1 члена фракції лідирує Блок Тимошенко – 7,4, останнє місце за фракцією СДПУ(О) – 1,8.

За кількістю внесених поправок до законопроектів, як і на попередніх сесіях, лідирує депутат "Нашої України" Борис Беспалий. За 4 сесію ним внесено 430 поправок, з них повністю або частково враховано 286.

По кількості внесених поправок до законопроектів в середньому на 1 депутата фракції лідирує група "Народовладдя" – 27 поправок внесено, 18 враховано. На останньому місці фракція Блоку Тимошенко: в середньому на 1 члена фракції внесено – 3, враховано – 2 поправки.

Найбільш протягом 4 сесії було розглянуто законопроектів в галузі закордонних справ (32), економічної політики (29), правової політики (26). Цікаво, що "фінанси і банківська діяльність", які лідирували в цьому рейтингу на попередніх сесіях, зараз опинилися лише на 5 місці.

Найменше протягом 4 сесії розглянуто законопроектів в галузі євроінтеграції – 2.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...