Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз готовий до зустрічі з Кучмою, але тільки не на Банковій

Четвер, 22 січня 2004, 09:55
Опозиція готова до круглого столу з президентом Леонідом Кучмою, але тільки якщо він не буде відбуватися в адміністрації президента. Про це повідомив у ефірі радіо "Свобода" лідер Соцпартії Олександр Мороз.

"Ми сядемо [за круглий стіл], але не в адміністрації президента, не приходити до нього на подвір’я його будинків, а нехай це буде справді круглий стіл на нейтральній території, де прийдуть одні, другі політичні сили, де скажуть своє бачення проти бачення про політичну реформу", - сказав Мороз.

На питання ведучої, що є "нейтральною територією", Мороз зазначив: "Це міг би бути Інститут політології, це може бути сесійна зала чи конференц-зала Верховної Ради".

Водночас Мороз розповів, що за останні півтора роки на круглих столах з питань політреформи "не було жодного представника адміністрації президента".

"Працювала схема приблизно така: ви собі там говоріть, а ми вирішуємо питання", - пояснив Мороз.

Мороз також розкритикував попередню вимогу до такого круглого столу: "Що президент візьме участь у розмові з представниками опозиції, але вони наперед повинні заявити про те, що вони будуть голосувати за ці переміни, які нібито він пропонує".

"Люди добрі! Багато років наша партія, фракція у парламенті бореться за політичну реформу в тому сенсі, який передбачений навіть у проекті № 4105, окрім виборів президента парламентом. Ми до останнього часу, ще три місяці тому одержували від президента абсолютно інші підходи. І тепер людина, яка говорила, що вона проти цих перемін, питає або дає згоду на круглий стіл, якщо я буду підтримувати те, за що я боровся багато років", - обурився Мороз.

"Ну, абсурд, як багато що є у нашій політиці внутрішній під проводом президента, але біс із ним", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування