Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ярославський витратився, щоб стати конкурентом Суркіса і Ахметова

Четвер, 22 січня 2004, 10:26
Народний депутат Олександр Ярославський став президентом харківського футбольного клубу "Металіст" після того, як придбав значну частку акцій команди.

Про це повідомив почесний президент "Металісту" Олександр Фельдман в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Ми продали частину акцій, в тому числі і Олександру Владленовичу Ярославському, він стає президентом клубу, вкладає гроші, ставить новий менеджмент, і команда продовжує своє існування в такому ритмі", - сказав Фельдман

Він додав, що відтепер він займатиметься розвитком юнацького футболу.

Олександр Ярославський – народний депутат, входить до групи "Демократичні ініціативи", вважається одним з найзаможніших людей Східної Європи та є власником "УкрСіббанку". За деякими оцінками, статки Ярославського оцінюються в майже 750 мільйонів доларів.

Ярославського називають також провідником так званої харківської групи, в той час як українські аналітики кажуть, що йому пророкують блискуче політичне майбутнє.

Політолог Кость Бондаренко в інтерв'ю Бі-Бі-Сі сказав, що ставши власником "Металліста", Олександр Ярославський пішов по вже відомому шляху інших фінансово-політичних груп, на зразок київської або донецької.

"У нас вже так склалося, що керівник якоїсь фінансово-промислової групи повинен мати свою партію, фракцію у парламенті, низку медіа-проектів, а також вплив на спортивну сферу. Футбол у нас популярний, водночас він перетворився останнім часом також на важливий бізнес", - сказав Бондаренко.

Аналітики у Києві додають, що наразі важко сказати, чи зможе Олександр Ярославський скористатись командою "Металіст" для збільшення власної популярності як політика. Це залежатиме від рівня інвестицій в команду та її успіхів на футбольному полі.

Читайте також:

Депутат Ярославський стане новим футбольним олігархом?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування