ЯНУКОВИЧА ПРОСЯТЬ ПОВЕРНУТИ КУЖЕЛЬ НА МІСЦЕ БОГОСЛОВСЬКОЇ

Четвер, 22 січня 2004, 11:02
Фракція партій промисловців і підприємців і "Трудова Україна" має намір рекомендувати на посаду глави Держкомітету з питань регуляторної політики і підприємництва Олександру Кужель.

Фракція збирається звернутися до прем'єра Віктора Януковича, щоб він уніс подання президенту Леоніду Кучмі про призначення Кужель.

Підставою для рекомендації саме цієї кандидатури, повідомляє прес-служба фракції, є те, що Кужель уже обіймала цю посаду, має певні напрацювання в сфері розвитку малого і середнього бізнесу.

У її активі – низка законодавчих ініціатив з цих питань. Заслуговують на увагу також організаторські здібності Кужель, її ініціативність, одержимість справою, вважають члени фракції.

Прес-служба відзначає, що цю ініціативу фракції ПППУ-"Трудова Україна" підтримують партнери з парламентської більшості - фракції "Регіони України" і Аграрної партії.

Три фракції більшості звернулися зі своєю пропозицією до Кабінету міністрів.

Як відомо, 19 січня попередній керівник Держкомпідприємництва Інна Богословська поширила заяву, у якій повідомила про свою відставку.

Говорячи про причини такого рішення, Богословська підкреслює, що "система виконавчої влади в нашій країні хвора і неефективна", і заявляє про необхідність "радикальної адміністративної реформи".

Вона також відзначає, що подати у відставку її спонукали "нездоланні протиріччя з ідеологією і принципами роботи, які сповідує перший віце-прем'єр" Микола Азаров.

Богословська була призначена главою Держкомпідприємництва указом президента Кучми в травні 2003 року. До цього посаду глави комітету займала саме Олександра Кужель (січень 2000 – квітень 2003).

26 квітня 2003 року Кучма звільнив Кужель з посади голови Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва.

Офіційною підставою для цього стало рішення Ради національної безпеки й оборони України, яким була визнана незадовільною діяльність Кабінету міністрів з виконання актів глави держави про посилення держконтролю за виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

До призначення главою Держкомпідприємництва Кужель із квітня 1998 очолювала Комітет України з питань розвитку підприємництва. Раніше працювала главою Національного аудиторського комітету.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Заява про відставку. "Азаровщина – це повне нехтування законом..."

Табачник захищає Азарова від Богословської

Кабмін запевняє, що сам звільнив Богословську


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування