Бюджетники Закарпаття оплачуватимуть виборчу кампанію СДПУ(О)?

Четвер, 22 січня 2004, 14:18
Бюджетники гірських район Закарпаття оплачуватимуть виборчу кампанію есдеків, переконані представники блоку "Наша Україна"

Як свідчення цього вони наводять указ голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака від 16 січня 2004 року.

Своїм дорученням головам райдержадміністрацій, міським головам Берегова, Ужгорода та Хуста Різак доручив "надати допомогу в упорядкуванні під’їздів та прибудинкових територій п’яти багатоквартирних житлових будинків міста Мукачеве кожною адміністративною одиницею області".

У результаті керівники райдержадміністрацій на місцях прийняли рішення утримати одноденний заробіток з кожного працівника бюджетних установ для потреб Мукачевого, повідомляє прес-служба регіонального представництва блоку "Наша Україна".

"І це в той час, коли в Мукачевому показник середньої заробітної плати є найбільшим в області – 486 гривень, а рівень безробіття є найнижчим у краї", – зазначається в повідомленні.

"Мукачівці, звісно, вдячні за допомогу, однак незрозуміло, чому бідні гірські райони, де рівень безробіття становить близько 80%, мають фінансувати місто, в якому лише 4% безробітних і яке торік виконало зведений бюджет на 115%, а надходження до місцевого бюджету становили 118"%, - зазначає прес-служба.

"Утім, можливо, такий вимушений крок об'єднаних соціал-демократів пояснюється тим, що до 18 квітня слід зібрати необхідну суму коштів для проштовхування в крісло мера своєї людини, а нею, як заявив місцевим журналістам Іван Різак, буде Ернест Нусер", - говориться в повідомленні.

Як відомо, в Мукачевому вже півроку триває конфлікт за місце мера між "Нашою Україною" та СДПУ(О). У липні минулого року на виборах міського голови переміг представник "Нашої України" Василь Петьовка. Однак СДПУ(О) оскаржувало це рішення в судах.

25 грудня президент Кучма своїм указом призначив виконувачем обов'язків мера Мукачевого Мирослава Опачка. За рішенням місцевої виборчої комісії, на початок весни заплановані нові вибори голови міста.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News