У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА ФБР ЗАТРИМАЛА РОСІЙСЬКОГО СЕНАТОРА

Четвер, 22 січня 2004, 19:42
Колишній заступник міністра фінансів РФ, а нині член Ради Федерації Андрій Вавілов підтвердив, що був затриманий владою США для допиту в справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Про це Вавілов заявив в інтерв'ю телеканалу НТВ у четвер.

За інформацією НТВ, американська влада затримала Вавілова ще 5 січня, коли сенатор летів на своєму особистому літаку разом із дружиною на гірськолижний курорт Аспен.

Літак примусово посадили в Каліфорнії. Агенти ФБР допитували Вавілова і його дружину 4 години, а потім відпустили.

"Мова йшла про постачання товарів Єдиних енергетичних систем російського Міністерства оборони. А я в той час підписував семисторонню угоду, що стосувалася фінансування цих постачань... Саме в справі Павла Лазаренка. Я був свідком у справі, де він обвинувачується в різного роду злочинах", - прокоментував в інтерв'ю НТВ повідомлення про свій допит сам Андрій Вавілов.

Три роки тому Вавілова вже допитували в російській прокуратурі в справі колишнього українського прем'єра Лазаренка, коли з активів Газпрому зникли 700 мільйонів доларів, але в Росії справу проти нього було припинено у зв'язку за відсутністю складу злочину.

Як повідомляє НТВ із посиланням на агентство РБК, американські влади не мають наміру обмежуватися Вавіловим, вони також зацікавлені в бесіді з Борисом Єльциним, Віктором Чорномирдіним і Ремом Вяхіревим. Якщо вони з'являться в США, то всіх їх чекає примусове допровадження на допит.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування