ПРЕС-СЛУЖБА КУЧМИ ПОЗБАВИЛА "УКРАЇНСЬКУ ПРАВДУ" АКРЕДИТАЦІЇ

П'ятниця, 23 січня 2004, 10:41
Прес-служба президента України анулювала акредитацію кореспондента "Української правди" на висвітлення зустрічі Леоніда Кучми і Володимира Путіна.

Про це повідомили у п'ятницю в прес-службі президента. Перед цим, у середу, кореспондент "Української правди" був акредитований на церемонію підписання двосторонніх договорів і заяв для преси Кучми і Путіна.

Прес-служба президента мотивувала рішення відмовити в акредитації тим, що число журналістів на цьому заході є обмеженим. "Тому вирішено залишити найбільш масові ЗМІ", – зазначили там.

У прес-службі сказали, що в силі залишається акредитація на закриття року України в Росії у палаці культури "Україна". Але цінність цієї акредитації є мінімальною, оскільки дану церемонію у прямому ефірі будуть транслювати по телебаченню.

Від себе "Українська правда" змушена додати, що два дні тому про обмежене число журналістів на висвітлення зустрічі Кучми і Путіна мова не йшла. "УП" схильна розцінювати цю подію як перешкоди у діяльності ЗМІ з боку адміністрації президента.

Причиною цього може бути неконтрольованість представників "Української правди" з боку прес-служби президента.

Як відомо, кілька місяців тому так само була позбавлена акредитації на висвітлення саміту СНД кореспондент каналу СТБ Ліля Буджурова, яка також працює в Криму як спецкор "Української правди".

Акредитацію Буджурової, яка попередньо була підтверджена прес-службою президента, анулювали після того, як вона у розпал кризи Тузли поставила Кучмі питання з цього приводу. Тоді підхід президента до преси не був санкціонований прес-службою глави держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування