Посол Британії закликав знищити темники при обговоренні політреформи

П'ятниця, 23 січня 2004, 11:28
Британський посол в Україні Роберт Брінклі назвав 2004 рік визначальним для подальшого демократичного розвитку України.

Промовляючи на конгресі ділових кіл України, Роберт Брінклі говорив про потребу забезпечити поінформованість суспільства різними точками зору перед тим, як виборці зможуть приймати рішення.

"Президентські вибори, як і передвиборча кампанія, мають бути вільними та справедливими не тільки на словах, а і на ділі", - сказав Брінклі.

"Вибір українських виборців має ґрунтуватися на всебічній інформації, отриманій із засобів масової інформації, зокрема телебачення, з усіх представлених точок зору, а не тільки точки зору діючої влади", - додав посол Великобританії.

"Будь-які конституційні зміни мають бути зроблені після повних та належних консультацій з тим, щоби вони отримали широку підтримку", - додав він.

Говорячи про економічну інтеграцію України, посол Великобританії нагадав, що Європейський Союз, Світова організація торгівлі чи НАТО створені на засадах спільних цінностей. Україна має продемонструвати, що вона поділяє ці цінності та стандарти, додав посол.

Те, що виступ на економічній конференції почався оцінкою політичних подій, британський посол пояснив тим, що конституційна реформа в Україні та президентські вибори 2004 року привертають увагу не тільки політичних, але і ділових кіл як Британії, так і інших західних країн, яких, з одного боку, приваблює потенціал українського ринку, але лякає правовий нігілізм, який поширюється не тільки на політику, але й на економіку.

Основні причини ненадходження іноземних інвестицій в Україну – корупція та неможливість захистити інтереси інвестора в суді, що відчули на собі і деякі британські інвестори, каже британський посол.

Недовіру британських інвесторів, за словами посла, викликає також і перебування України у чорному списку ФАТФ – організації, яка веде боротьбу з відмиванням брудних грошей.

Британський посол був єдиним, хто виступав на конгресі у Києві українською мовою.

Решта промовців, включно з вищими українськими урядовцями, послуговувалися російською, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

Читайте також:

Литвин поскаржився Гербсту на тероризм у парламенті


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News