Ющенко зробив дурницю, зустрівшись з Кучмою. Ще й образив опозицію

П'ятниця, 23 січня 2004, 13:31
Народний депутат, член БЮТ Степан Хмара критикує Віктора Ющенка за замовчування змісту його перемовин з президентом Кучмою. Про це говориться в коментарі депутата, розданому журналістам.

"Якщо коротко, то я хочу сказати, що Ющенко зробив величезну дурницю, бо насамперед кожний крок політика такого масштабу мав би бути обдуманим і прогнозованим. І Ющенко повинен би, принаймні вже навчитися на своїх помилках, і не повторювати їх знову й знову, - зазначив Хмара.

"Це взагалі виглядає негарно – зустрічатися з керівником протилежного табору, не порадившись з колегами по опозиції, та ще й утримувати в таємниці зміст розмови", - наголошує він.

Хмара висловив переконання, що з Кучмою "взагалі нічого зустрічатися й вести якусь розмову", оскільки той "настільки вже пов’язаний з олігархами, що інакше поводитися не може. Він буде до кінця їх опікати, захищати їх інтереси. А якщо Кучма перестане це робити, то вони просто його прикінчать".

"На що ж надіється Ющенко? Так йому що – головне потрапити в милість до Кучми? По-перше, він її не запопаде. Він повинен думати, щоб його сприймали і йому довіряли люди і, особливо, той сектор, так званий сірий, тих людей, які вагаються, сумніваються", - сказав депутат.

"Для того щоб Верховна Рада себе інакше поводила, треба іти до людей. І тільки тиск людей, громадськості зможе перевершити тиск Кучми на Верховну Раду. Лише тоді можна сподіватися на її конструктивну роботу", - зазначив Хмара.

Хмара порадив Ющенку зустрітися з організаціями й асоціаціями середніх і дрібних підприємців, які "готуються до акцій протесту, яких душать". "Ось на кого йому треба рівнятися, а не на Кучму і на якісь сепаратні переговори з ним, ще й засекречені", - додав він.

"Я думаю, що Віктору Андрійовичу це має бути серйозною пересторогою, бо якщо він буде і далі себе так поводити, то він утратить довіру в нас –– його прихильників, доброзичливців і союзників, і в народу. А це вже катастрофа", - наголосив Хмара.

Він підкреслив, є прихильником Ющенка. Але "після таких ляпсусів, які він робить, не порадившись із своїми соратниками з опозиції, як я можу довіряти йому і що я можу чекати він нього?” – запитав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування