Кучму просять піти у відставку за станом здоров’я

П'ятниця, 23 січня 2004, 15:18
Учасники Народного Віча у Харкові написали листа президенту Кучмі з пропозицією "скласти повноваження за станом здоров’я".

Такого листа ухвалили учасники Народного Віча, скликаного в Харкові обласною організацією Української Народної Партії з нагоди Дня Соборності, повідомляє прес-служба УНП.

"Ми, учасники Народного Віче, вкрай занепокоєні станом вашого здоров’я та чутками про те, що Ви збираєтеся балотуватися на третій президентський термін", - говориться в листі.

"Пане президенте! Ви уже немолодий чоловік, тож зважте на свої сили. За 12 років державної служби, два з яких ви провели на прем’єрській, а десять - на президентських посадах, ви суттєво підірвали своє здоров’я (та й не тільки своє). А тому ще один президентський термін буде згубним і для Вас, і для українського народу..." - зазначають учасники віче.

"І щоб там не говорив ваш Конституційний суд та ваші придворні олігархи, ми щиро радимо вам не випробовувати долю і наше терпіння, а тихо піти на заслужений відпочинок, скажімо, так, як це зробили ваші колеги Борис Єльцин та Едуард Шеварднадзе", - зазначено в листі.

" Тому якщо ви, пане президенте, прислухаєтеся до наших порад і вирішите достроково скласти свої президентські повноваження, зробіть це "за станом здоров’я", - говориться в листі.

Учасники віча ухвалили також звернення до народних депутатів, обраних на Харківщині, в тому числі до координатора парламентської більшості Степана Гавриша, із вимогою "прислухатися до думки своїх виборців і відмовитися від авантюрної ідеї про обрання Кучми на третій президентський термін".

"Ми вимагаємо збереження конституційного права громадян на участь у всенародних виборах президента і сподіваємося, що вони стануть консолідуючим началом для представників усіх регіонів України, які хочуть жити в заможній демократичній державі", - зазначено у зверненні.

Народний депутат України, член політичної групи УНП Сергій Олексіюк пообіцяв особисто передати лист та звернення харківським депутатам і до адміністрації президента.

У Народному Вічі взяли участь близько 300 осіб, представники УНП, УРП "Собор", "Батьківщини", Конгресу української інтелігенції, комітету "За правду!".

Як повідомив один з організаторів Віча, голова Харківської обласної організації УНП Василь Третецький, такий захід у Харкові проходить вперше і свідчить про великий потенціал національно-демократичних сил Харківщини, які часто діють розрізнено.

Третецький також повідомив, що цього ж дня відбулося спільне засідання керівних органів УПН та УРП "Собор", на якому було прийнято ухвалу про створення спільних штабів на період підготовки та проведення президентських виборів та підтримку Віктора Ющенка як "найреальнішого претендента" на президентську посаду.

Він повідомив, що на засіданні також обговорювалося питання про підготовку до акцій протесту з метою захисту української Конституції від "кримінально-олігархічного режиму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...