Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдума пропонує українцям продовжувати традиції Переяславської ради

П'ятниця, 23 січня 2004, 15:56
Держдума ухвалила звернення до народів Росії й України у зв'язку з 350-річчям Переяславської ради. Відповідна постанова була ухвалена в п'ятницю на пленарному засіданні російського парламенту.

При необхідному мінімумі в 226 голосів звертання підтримали 400 депутатів, проти проголосували двоє, утримався один депутат.

У зверненні відзначається, що Переяславська рада прийняла історичне рішення про возз'єднання України з Росією. З цього часу почали розвиватися всебічні зв'язки між нашими народами, що збагатили культуру, науку й інші історичні цінності наших держав, підкреслюють депутати.

У результаті об'єднання двох братерських народів були укріплені основи слов'янської цивілізації.

"Наша дружба пройшла через важкі випробування, багатовікове ярмо кріпосного права, реформи, революції, цивільні і вітчизняні війни, голод і післявоєнну розруху, відновлення народного господарства, подолання наслідків культу особистості, розпад великої держави", - говориться в зверненні.

Депутати підкреслили, що наші народи разом захищали і відновлювали країну, досягли видатних результатів у науці і техниці, культурі і мистецтві.

Державна дума закликає народи Росії й України дбайливо вибудовувати російсько-українські відносини. Реалізація цієї задачі - вимога часу, природне продовження багатовікової дружби і великої загальної історії двох народів, говориться в зверненні.

Проект звернення розробила і внесла група депутатів Держдуми - Борис Гризлов, В'ячеслав Володін, Володимир Катренко, Андрій Кокошин, Костянтин Косачев, Олег Морозов, Володимир Пехтін.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування