Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма подякував Путіну за хліб і нагородив Лужкова

П'ятниця, 23 січня 2004, 17:31
Президент України подякував президенту Російської Федерації Путіну за хліб, який Україна отримала з Росії.

На початку зустрічі президент України зазначив, що в Україні є "стабільні ціни на хліб і на все інше, і вони нижчі, ніж у 2000 році. При цьому заробітна плата та пенсії зросли вдвічі, ніж були тоді".

"Коли у нас було складно з хлібом, то хліб ми отримували з Росії та Казахстану", - сказав він.

"Усі інші декларували, що вони зібрали багато хліба, але далі декларації справа не йшла. Від вас ми отримували економічну підтримку, від інших тільки декларації про підтримку. Це всі повинні розуміти", – наголосив Кучма.

Кучма також своїм указом нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня мера Москви Юрія Лужкова.

Як повідомляє прес-служба президента, цим відзначено його "вагомий особистий внесок" у розвиток співробітництва між Україною та Російською Федерацією.

У свою чергу, Володимир Путін підкреслив, що "незважаючи на напружену політичну ситуацію, щомісячний товарообіг між двома країнами зростав і становив 1 млрд. доларів США".

У ході зустрічі сторони обговорили питання українсько-російського співробітництва.

Президент Російської Федерації вручив нагороди президентові Національної академії наук України Борису Патону, міністру культури і мистецтв України Юрію Богуцькому, Митрополиту Київському і всієї Русі-України Володимиру (Сабодан Віктор), Архієпископу Львівському і Галицькому Августину (Адам Макаревич), вчительці російської школи № 57 Києва Євгенії Роїк та іншим.

23 січня 2004 року в присутності президентів Кучми та Путіна було підписано низку двосторонніх українсько-російських документів.

Зокрема, як повідомляє прес-служба президента, було підписано протокол між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2004 році.

"Укладення протоколу створює умови для здійснення підприємствами України поставок в Російську Федерацію товарів у рамках угоди між Кабміном України та урядом Росії про виробничу кооперацію від 28.04.1998 р. з урахуванням преференцій, передбачених цією угодою", – говориться в повідомленні

Також підписано угоди між Міністерством економіки і з питань європейської інтеграції України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі Російської Федерації щодо регулювання поставок оцинкованого прокату походженням з України.

Підписання угоди дозволить врегулювати питання поставок оцинкованого прокату з України в Росії, запобігти порушенням законодавства сторін під час експорту прокату, встановити гарантовані мінімальні ціни на оцинкований прокат з України, підвищити конкурентоспроможність української продукції на російському ринку, зазначається в повідомленні.

Угода набуває чинності 1 лютого 2004 р. і діє до 30 листопада 2005 р.

Крім цього, підписано угоди про співробітництво між ВАТ "ТВЕЛ" (Російська Федерація) та НАЕК "Енергоатом" (Україна) про забезпечення українських АЕС ядерним паливом, оперативну взаємодію сторін у вирішенні питань підвищення техніко-економічних показників експлуатації ядерного палива, підвищення якості його виготовлення та експлуатації на АЕС України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування