Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма нагадав Путіну безцінний досвід Тузли

П'ятниця, 23 січня 2004, 18:40
Український президент Леонід Кучма називає одним з важливих досягнень минулого року у взаєминах України і Росії знайдений компроміс у питанні про правовий статус і використання Азовського моря і Керченської протоки.

"Торік у наш побут увійшла, можна сказати, ввірвалася назва українського острова Коса Тузла, дотепер відома далеко не всім", - сказав Кучма, виступаючи в п'ятницю на урочистій церемонії закриття року Росії в Україні.

"Сьогодні ми можемо констатувати: керівництво обох країн зуміло впоратися з непростою проблемою і вирішити її цивілізовано, як і личить добрим сусідам", - відзначив він..

Кучма підкреслив, що після "десятка років марних переговорів удалося знайти компроміс у питанні про правовий статус і використання Азовського моря і Керченської протоки".

Одним з найважливіших уроків року, що пішов, Кучма назвав те, що Росія й Україна "переконалися в необхідності краще знати і розуміти один одного".

"Сьогоднішні Україна і Росія – зовсім не ті країни, якими вони були ще кілька років назад. Наші держави міняються в сучасному світі набагато швидше, ніж сформовані про них стереотипи", - сказав він.

"І щоб правильно будувати відносини з партнером, варто мати адекватне уявлення про нього, а не виходити з давно застарілих стереотипів", - додав президент.

Кучма відзначив, що 350-річчя Переяславської Ради – "непоганий привід ще раз глибоко осмислити минуле, щоб щиро і цивілізовано, на основі взаємної симпатії наших народів будувати майбутнє наших відносин".

"Сьогодні багато історичних подій бачаться інакше, ніж їх бачили наші предки. Але хочу підкреслити, що 350 років тому документи, підписані в Переяславі, були єдиною можливістю запобігти незворотній поразці України", - сказав Кучма.

Він нагадав, що в Переяславі було вирішено, що російсько-український договір повинен відновлятися щороку, з огляду на реалії часу.

"Переконаний, що сьогодні і Москва, і Київ володіють цим мистецтвом краще, ніж учора", - сказав Кучма.

"Рік Росії в Україні завершився, але взаємне прагнення розвивати наше співробітництво не тільки не завершилося, але, збагачене безцінним досвідом, одержало новий імпульс. Цей рік засвідчив, що наші відносини виходять на рівень, що відповідає вимогам і духові часу", - сказав він.

"Україна і Росія були і залишаються близькими сусідами і надійними партнерами", - підкреслив Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: