Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Країна Басків проконтролює, щоб Кучма не позбавив Ющенка перемоги

Субота, 24 січня 2004, 14:24
Парламентарії Країни Басків пришлють спостерігачів на президентські вибори-2004 в Україну. Про це домовилися один із лідерів "Нашої України" Юрій Костенко і віце-спікер фракції правлячої в Країні Басків Баскської національної партії Шаб'єр Ормачеа.

23 січня у Києві відбулась зустріч представників Української народної партії, що входить до "Нашої України", з делегацією парламенту Країни Басків з ініціативи організації "Європейський Рух".

До складу делегації також увійшли віце-президент Баскського парламенту, депутат від керівної в Іспанії Народної партії, генеральний секретар партії в Країні Басків Кармело Барріо, координатор та віце-президент Баскського парламенту, депутат від партії "Баскська солідарність" Горка Кньор, секретар Комісії Баскського парламенту з питань європейських та закордонних справ Гема Гонсалез де Тшабаррі.

Баскських парламентарів цікавили питання проведення політичної реформи в Україні та перспективи євроінтеграції.

Костенко ознайомив гостей з політичною ситуацією в Україні з точки зору української опозиції. Він зазначив, що "в Україні в останні роки відтворено політичну систему, яка нагадує ту, що існувала за часів СРСР, коли Політбюро керувало всіма гілками влади – парламентом, урядом, судом".

За його словами, "роль новітнього Політбюро виконує зараз адміністрація президента, а демократичні сили за 12 років жодного дня не були при владі в Україні".

"Суть конфлікту полягає в тому, що вперше після проголошення незалежності України демократичні сили об'єдналися і мають кандидата, що має всі шанси перемогти на президентських виборах – Віктора Ющенка, а чинна влада робить все, щоб цього не відбулося. Головна мета ініційованої владою так званої політреформи – не допустити всенародних виборів президента", - зазначив Костенко.

На прохання Костенка долучитися до моніторингу президентських виборів в Україні Ормачеа просив вважати вирішеною справою те, що Країна Басків надішле своїх представників для спостереження за перебігом виборів-2004.

Країна Басків – автономна провінція Іспанії. Її населення становить 2 млн. осіб (5,1% населення Іспанії). Доходи населення у порівнянні з середньоєвропейськими становлять 104%. Керівна партія в Іспанії – Народна партія. Керівна партія в Країні Басків – Баскська національна партія. Баскський парламент у 2003 році ухвалив резолюцію щодо Голодомору в Україні 1932-33.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...