Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЖУРНАЛІСТКУ ФРАНС-ПРЕС НЕ ПУСТИЛИ НА КУЧМУ І ПУТІНА ЗА ПИТАННЯ ПРО ТРЕТІЙ СТРОК

Неділя, 25 січня 2004, 11:46
Міжнародне інформаційне агентство Франс-Прес (АФП) висловлює рішучий протест проти рішення адміністрації президента України позбавити журналістку АФП акредитації на висвітлення прес-конференції президентів Росії Володимира Путіна та України Леоніда Кучми.

В заяві агентства зазначається, що журналістка АФП була позбавлена акредитації за несанкціоноване питання, поставлене Путіну.

"23 січня в аеропорту Бориспіль група журналістів, акредитованих для висвітлення прибуття президента Путіна, в тому числі кореспондентка київського бюро АФП Ганна Цуканова, вигуками закликали російського президента підійти до преси", - відзначається в заяві.

Президент Путін погодився відповісти на запитання Цуканової, висловивши позицію своєї країни щодо можливості третього президентського терміну Кучми.

Прибувши згодом до Маріїнського палацу, де в той же день відбувалася прес-конференція двох президентів, Цуканова не змогла потрапити всередину, оскільки її прізвище було викреслено зі списків представників преси, акредитованих на цей захід.

Керівник управління державного протоколу адміністрації президента Георгій Чернявський заявив агентству, що дав вказівку анулювати акредитацію Цуканової, оскільки вона "порушила протокол", який, за його словами, не передбачав спілкування Путіна з пресою в аеропорту.

"Агентство Франс-Прес вкрай здивоване застосуванням подібних санкцій, що вже були вжиті проти позаштатного кореспондента АФП Лілі Буджурової під час саміту Україна-ЄС в жовтні минулого року, і вважає, що такі дії української влади суперечать демократичним принципам і кричуще порушують права журналістів, заважаючи їм виконувати свій професійний обов’язок", – відзначається в заяві.

Як відомо, в той же день було позбавлено акредитації журналіста "Української правди".

Читайте також:

ПУТІН: ТРЕТІЙ ТЕРМІН КУЧМИ? ЦЕ ВАША СПРАВА

ПРЕС-СЛУЖБА КУЧМИ ПОЗБАВИЛА "УКРАЇНСЬКУ ПРАВДУ" АКРЕДИТАЦІЇ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...