Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма залишиться до 2006 року з виборами чи без - переконаний Плющ

Неділя, 25 січня 2004, 13:28
Народний депутат України Іван Плющ вважає, що президент Кучма балотуватиметься на третій термін. Таку думку він висловив в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

"Леонід Данилович зупиниться на тому варіанті, котрий дозволить йому найбільш ефективно й безболісно законсервувати систему влади і самого себе на верхівці цієї системи", - сказав Плющ.

"Леонід Данилович завжди думав про третій термін. Саме це його давня мрія, його головна мета, а ніяка не реформа. Реальні політичні перетворення Кучмі не потрібні", - додав Плющ.

У зв’язку з цим Плющ віддав належне Віктору Медведчуку, "істинний талант якого — зовсім не в менеджерській хватці, а в умінні вгадати бажання патрона і забезпечити реалізацію цих бажань".

Він висловив переконання, що в "наступному раунді" президенту буде необхідно домогтися схвалення так званої політичної реформи конституційною більшістю Верховної Ради.

"Леонід Данилович робить усе від нього залежне, щоб залишитися біля стерна до 2006 року. Байдуже, як - із виборами чи без виборів. А потім, врахувавши старі помилки, візьме під особистий жорсткий контроль проведення чергових парламентських виборів. І доможеться того, щоб через два роки Верховна Рада була такою, як треба", - сказав Плющ.

Депутат не впевнений, що "вибори 2004 відбудуться... Для президента немає питання - залишатися чи не залишатися при владі. Для нього питання полягає в тому, яким саме чином забезпечити продовження своїх повноважень".

"Вся ця метушня з псевдореформою дозволяє Кучмі тримати у запасі кілька варіантів. Якщо з'явиться реальний шанс перемогти на виборах – він його використає. Якщо його не буде, доможеться продовження повноважень до 2006 року", – переконаний Плющ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування