Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз не виключає висунення єдиного кандидата від СПУ й КПУ на виборах 2004 року

Неділя, 25 січня 2004, 14:25
Лідер Соцпартії України Олександр Мороз не виключає можливості висунення єдиного кандидата від СПУ й КПУ на президентських виборах 2004 року.

В інтерв'ю "Дзеркалу тижня", відповідаючи на питання про реальність конкретного співробітництва між КПУ і СПУ в період президентської кампанії і про можливе висунення єдиного кандидата, Мороз сказав: "Усе може бути".

"Об’єктивно кажучи, ми – за об’єднання зусиль. Наприклад, у боротьбі проти адміністративного ресурсу. Та водночас нікуди не подітися від того факту, що ми – конкуренти. Бо в нас близький електорат. Хоча, мені здається, він уже досить викристалізувався, аби ми не перетиналися на електоральному полі", - уточнив Мороз.

Він також розповів, що минулого понеділка на засіданні політвиконкому СПУ була ухвалена постанова, у якій засуджувалося "Звернення до рядових членів Комуністичної партії України" групи депутатів-соціалістів, які засудили дії керівництва КПУ під час голосування 24 грудня 2003 за проект змін до Конституції Медведчука-Симоненка.

"Звернення до рядових членів Комуністичної партії України" визнається хибним і за формою, і за змістом, а також таким, що суперечить статуту й програмі СПУ. Я вважаю, слід керуватися статутом партії. При цьому в постанові вказується на неадекватність оцінок керівництва КПУ політичної позиції Соціалістичної партії", - сказав Мороз.

Говорячи про свою відсутність під час голосування руками змін до Конституції, Мороз зазначив, що щороку в цей час їздить до Трускавця. "І я не визнав за необхідне міняти це заради того, щоб узяти участь у голосуванні 226 голосами. Тим паче, що документ був мною опрацьований відсотків на дев’яносто п’ять", - додав він.

"У такій редакції він і пішов. Залишилися неузгодженими ті позиції, що стосувалися обрання президента. На засіданні робочої групи конституційної комісії я сказав, що це дискусійне питання і його треба винести на розгляд сесійної зали окремо. По суті, тільки це, як потім виявилося, стало каменем спотикання. Тож моя присутність не змінила б ситуації", - сказав Мороз.

"Хоча, можливо, ми інакше побудували б переговорний процес у форматі погоджувальної ради. Але це вже справа минула", - відзначив лідер СПУ.

Він також відзначив, що майже все літо пропрацював над розробкою нового законопроекту, "оскільки більшість взагалі нічого не хотіла розглядати, потім, ще три місяці тому, обстоювала президентський проект із явними ознаками авторитаризму".

Мороз висловив переконання, що перше голосування 24 грудня не було найвідповідальнішим моментом. "Усе не так просто. І все вирішуватиметься при остаточному затвердженні змін до Конституції", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування