Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко вважає, що Мороз використає Ющенка і сам стане президентом

Понеділок, 26 січня 2004, 13:11
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко впевнена, що Олександр Мороз складе серйозну конкуренцію на виборах Ющенку і Симоненку

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Кіевскій телеграфъ" (від 23-29 січня 2004 року).

Відповідаючи на запитання, "Хто буде суперником лідера "Нашої України" на майбутніх виборах: Кучма, Янукович чи Симоненко?", Вітренко сказала: "Сьогодні головною постаттю опозиційного плану стає навіть не Віктор Ющенко, а Олександр Мороз".

Як пояснила лідер ПСПУ, "у Віктора Андрійовича, як у будь-якого кандидата, є своя рейтингова межа – 25-30%. І її, звісно, почнуть занижувати. А резерв для розкручування у лідера "НУ" вичерпано".

На цьому тлі, каже Вітренко, "Мороз веде сильну, позиційну президентську боротьбу. Олександру Олександровичу на даному етапі необхідне одне: знищити Петра Симоненка і захопити його електорат. Він успішно це робить, причому не без допомоги влади".

"Пригадайте його переговори з Віктором Медведчуком щодо конституційної реформи", - сказала Вітренко.

За її словами, "до речі, тоді ж Мороз і підставив лідера КПУ: привів його в АП, домовився, навіть підпис під конституційним документом залишив, а у вирішальний момент "зіскочив". І як тепер називається конституційний законопроект? Проект Медведчука-Симоненка. Петру Миколайовичу доведеться докласти багато зусиль, щоб "відмитися" від співпраці".

"А коли був пік протистояння в парламенті в грудні 2003-го, Мороз терміново опинився… в Трускавці", - нагадала Вітренко.

Якщо й далі так піде, вважає вона, "то Мороз спокійно вийде в другий тур. І виграє за рахунок розширення електорального поля, яке у нього може бути значно більшим, ніж у Ющенка".

"Поки що ця проблема непомітна і Мороз ніколи не виходить з тіні Ющенка. Але це не означає, що його там немає. Знову ж таки, він лояльно налаштовує до себе виборців Ющенка, як п'явка "висмоктує" популярність лідера "Нашої України". Ось побачите, він має намір усіх обіграти", - впевнена лідер ПСПУ.

При цьому Вітренко не приховувала свого негативного ставлення до Мороза, погоджуючись з назвою "ворог на все життя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування