Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНСЬКЕ ПИТАННЯ ВНЕСЕНО ДО ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПАРЄ

Понеділок, 26 січня 2004, 17:00
Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла рішення внести до порядку денного зимової сесії ПАРЄ питання конституційної кризи в Україні за процедурою термінових дебатів.

Про це "Українській правді" повідомив представник України на сесії ПАРЄ депутат, чле "Нашої України" Роман Зварич. Він зазначив, що за таке рішення проголосували більше ніж дві третини членів ПАРЄ, які взяли участь у голосуванні: 127 голосів "за", 43 – "проти".

Зварич також відзначив, що рішення було ухвалено попри спроби ряду представників України запобігти цьому рішенню. Зокрема, Петро Симоненко та Анатолій Раханський наполягали на наявності технічних порушень при ухваленні попереднього рішення.

В то же час, як передає кореспондент часопису "Парламент", голова Моніторингового комітету ПАРЄ Жозе Дюрьє (Франція) заявила, що жодних порушень при прийнятті рішень комітетом з цього приводу не було.

Член Моніторингового комітету, представник Угорщини, Матіас Ерші заявив: "Якщо Петро Симоненко відмовляється обговорювати проблему конституційної кризи в Україні – значить, ця проблема дійсно існує".

Перед цим лідер комуністів України Петро Симоненко закликав не вносити в порядок денний "українське питання", тому що, на його думку, цим члени ПАРЄ "підтримають праві екстремістські сили в Україні".

Відповідно до порядку денного зимової сесії ПАРЄ розгляд питання конституційної кризи в Україні відбудеться 29 січня, четвер, після 15.00.

Дебати за терміновою процедурою розпочнуться представленням співдоповідачами Моніторингового комітету по Україні Ганне Северінсен (Данія) та Ренате Вольвенд (Ліхтенштейн) звіту про свою поїздку до Києва для з’ясування фактів, що відбулась 18-20 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування