Саакашвілі зустрівся в ресторані з "другом" Ющенком і двома Жваніями

Понеділок, 26 січня 2004, 17:28
Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляє, що його дружба з Віктором Ющенком не впливає на ставлення до керівництва України.

"Ми дружимо [з Ющенком], це людська дружба. Але я хочу підкреслити, що я тісно працюю як президент Грузії з керівництвом України", - сказав Саакашвілі після зустрічі з керівництвом блоку "Наша Україна".

"Мені цікаві політичні процеси (в Україні), цікаво спілкуватися з Віктором Андрійовичем. Я знаю й інших політичних лідерів. І мені цікаво і посидіти, і поговорити, і обмінятися інформацією", - пояснив Саакашвілі.

"Ми не збираємося утручатися у внутрішні справи України. Ми поважаємо будь-яке українське керівництво, хто б не був біля керма України. Тому що дружба України і Грузії – це дружба між народами", - додав він.

Саакашвілі сказав, що в нього "відмінні стосунки з українським керівництвом". "Це стосунки не між керівництвом, а між українським і грузинським народами. Вони безхмарні, вони ідеальні", - сказав Саакашвілі.

Він додав, що напередодні відбулася зустріч з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, що був присутній на інаугурації.

"Дуже цікаво поспілкувалися з міністром. У нас немає невирішених питань. Усі питання дуже правильно вирішуються", - додав Саакашвілі.

Сам Ющенко на прес-конференції у грузинській столиці назвав зміну влади "прецедентом, коли народ зумів сказати "ні". "Грузинський народ мужньо прощається з минулим", - додав він.

У той же час Ющенко відзначив, що те, що "відбулося в Грузії не може бути рецептом або калькою".

Неформальна зустріч Ющенко і Саакашвілі пройшла в одному з ресторанів Тбілісі. У ній також брали участь керівник штабу "Нашої України" Роман Безсмертний, його заступник Давид Жванія, політкоординатор "Нашої України" Петро Порошенко, а також державний міністр Грузії Зураб Жванія.

Давид Жванія й Зураб Жванія не є родичами.

"Українська правда", Тбілісі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування