Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі не ображається, що Кучма обрав не його, а Путіна

Понеділок, 26 січня 2004, 17:48
Президент Грузії Михайло Саакашвілі не тримає образи на президента України Леоніда Кучми через те, що він не приїхав на інаугурацію в Тбілісі.

"Ніяких образ на Кучму в мене немає. Я думаю, що він не приїхав, тому що церемонія збіглася з приїздом у Київ Володимира Путіна. Я точно знаю, що Кучма хотів приїхати в Тбілісі, але йому перешкодили чисто технічні причини", - сказав Саакашвілі в інтерв'ю журналістам після зустрічі з лідером "Нашої Ураїни" Віктором Ющенком.

Як відомо, Саакашвілі особисто запрошував Кучму листом українською мовою. Однак Україну на церемонії представляв міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Саакашвілі також відзначив, що "президенти зазвичай не їздять на подібні церемонії" - інаугурації.

Саакашвілі запевнив, що "з Україною в нас особливі відносини, і Леонід Данилович вніс великий вклад у налагодження українсько-грузинських відносин".

Президент Грузії розповів, що рівень делегацій на його інаугурації був високий: міністри закордонних справ Ірландії, що головує в ЄС, глава МЗС Болгарії - голова ОБСЄ, міністри закордонних справ Голландії, Росії і держсекретар США.

"Насправді, Пауелл зробив демарш, приїхавши в Грузію. Це був зовсім безпрецедентний випадок, тому що держсекретарі дуже рідко їздять на інаугурацію, та й то тільки в стратегічно важливі для США країни", - сказав Саакашвілі.

"Але це не найголовніше. Головне, що народ Грузії був повний ентузіазму. Я був у Батумі, мене зустрічала величезна кількість людей на вулиці, я ніколи не відчував такого задоволення. У Поті те ж саме", - сказав Саакашвілі.

"Українська правда", Тбілісі

Читайте також:

Саакашвілі запросив Кучму на своє свято

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування