Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмісти не зізнались ПАРЄ, хто голосував за політреформу

Вівторок, 27 січня 2004, 11:32
Представники ПАРЄ до сьогодні не отримали список депутатів, які голосували за зміни до Конституції 24 грудня 2003 року. Про це розповів делегат від України на сесії ПАРЄ, член "Нашої України" Юрій Костенко в ефірі Радіо "Свобода".

"До сьогоднішнього дня, попри вимоги представників ПАРЄ, пані Северінсен і Вольвенд не був переданий список тих, хто голосував за так звані конституційні зміни", - зазначив Костенко.

"І Моніторинговий комітет сьогодні зі здивуванням констатував, що ми хотіли ознайомитися із тими, хто голосував, але ми не маємо офіційної інформації ні від голови ВР, попри його обіцянки, ні від парламентської більшості", - додав він.

Костенко також зазначив, що в Моніторинговому комітеті є уся інформація про перебіг голосування і "про підняття двох рук членами більшості".

"Відомий герой України - пані Засуха - фігурує у цих, як кажуть, матеріалах, і є багато відеознімків, які показують, що більшість не голосувала у сесійному залі, тобто вони сиділи і навіть рук не піднімали. Тому питання про процедуру голосування не відповідає ані чинній Конституції, ані вимогам українського регламенту", - додав лідер УНП.

Він сказав, всі ці документи були передані ще під час приїзду до Києва Северінсен та Вольвенд.

"Усі відеоматеріали, усі наші конституційні звернення до КСУ щодо неконституційного розгляду цього питання і, тим більше, неконституційного голосування. Тому Моніторинговий комітет має всю необхідну інформацію для того, щоб підготувати зважену резолюцію", - зазначив Костенко.

Говорячи про голосування у понеділок про внесення українського питання в терміновому порядку на розгляд сесії ПАРЄ, Костенко зазначив, що із 177 тих, хто брав участь у голосуванні, 127 голосувало "за", 43 – "проти". Із української делегації голосували "за" лише представники опозиції – це Головатий, Зварич і Костенко, додав він.

Костенко наголосив, що опозиція в жодному разі не добивається виключення України з ПАРЄ.

"Це не відповідає дійсності, бо ми свідомі того, що сьогодні українська опозиція має чи не єдину трибуну у ПАРЄ, де вона може чесно і відкрито говорити про українські проблеми", - сказав він.

"А виключення нас із ПАРЄ – це означає позбавлення нас і цієї демократичної трибуни, тому що ситуація в Україні зі свободою слова сьогодні набула характеру сумно відомих часів тоталітарного режиму", - додав представник України.

"Отже, я хотів би на завершення сказати, що ми сподіваємося, що і резолюція, і процедура обговорення того, що відбувається в Україні, якраз і не допустять конституційного і відповідно державного перевороту, а дадуть змогу провести президентські вибори в цьому році. І уже нова влада забезпечить усе те, що потрібно Україні для її демократичного розвитку", - наголосив Костенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...